Zdrowe żywienie kojarzy Ci się wyłącznie z jedzeniem surowych warzyw, piciem zielonkawych koktajli i soją w różnej postaci? Nic bardziej mylnego! Kuchnia wegetariańska pełna jest przepysznych produktów, o których istnieniu nawet nie wiesz.
Przykładem zdrowego i pożywnego dodatku do kanapek jest Pasztet pomidorowy z cieciorką BIO
marki Primaeco. Został on przygotowany bez udziału soi, dlatego bez obaw mogą po niego sięgać osoby, które z różnych względów powstrzymują się od jedzenia tego ziarna. Ciecierzyca natomiast, jeden z głównych składników tego pysznego pasztetu, zawiera 25% białka o korzystnym składzie aminokwasowym, dlatego z powodzeniem zastępuje wszelkie produkty mięsne.
Pasztet pomidorowy z cieciorką BIO to wyrób najwyższej jakości, wyprodukowany wyłącznie z naturalnych surowców pochodzących z gospodarstw ekologicznych, które dostarczają żywność wyhodowaną w sposób naturalny, bez użycia nawozów sztucznych i chemicznych środków ochrony roślin.
Dzięki temu pasztet Primaeco, poza gwarancją jakości, może pochwalić się również pełnym i głębokim smakiem warzywnych dodatków, niezaburzanym przez pestycydy czy konserwanty. Produkt jest pasteryzowany, może więc przebywać długo w warunkach domowych; po otwarciu jednak należy przechowywać go w lodowce i spożyć w przeciągu 3 dni.