Od 20 do 22 stycznia w całym Centrum Janki unosić się będzie aromatyczna woń żywności regionalnej. Wszyscy wielbiciele kuchni staropolskiej będą mieli okazję do skosztowania i zakupu produktów z różnych zakątków Polski. Na stoiskach znajdą się tradycyjne przysmaki przygotowane zgodnie z regionalnymi recepturami, pasją i co najważniejsze ze smakiem. W ofercie dostępne będą regionalne sery Korycińskie, wędliny i kiełbasa z Podlasia, pyszne oscypki z górskich bacówek, świeże pieczywo kurpiowskie, tradycyjne pajdy ze smalcem z Sierpca, domowe pierogi i konfitury oraz naturalne soki owocowe i miody. Na straganach prezentowane będzie również rękodzieło artystyczne. Jarmark regionalny będzie czynny w piątek i sobotę od godz. 9.00 do 21.00, a w niedzielę od godz. 9.00 do 20.00.
„Zaobserwowaliśmy bardzo duże zainteresowanie naszych klientów żywnością regionalną. Dlatego postanowiliśmy zorganizować w tym roku serię jarmarków regionalnych oferujących przysmaki przygotowywane według tradycyjnych receptur, przekazywanych z pokolenia na pokolenia. To właśnie dzięki tym domowym przepisom produkty żywnościowe mają ten wspaniały smak i zapach" – mówi Anna Walerych, Dyrektor Centrum Handlowego Janki. - „Mam nadzieję, że różnorodność oraz wysoka jakość produktów dostępnych podczas tegorocznych jarmarków w Centrum Janki zadowoli każdego konesera dobrego jedzenia” – dodaje Anna Walerych.
tagi: Centrum Janki , tradycyjna żywność ,
Mondelēz International zainwestował w estońską firmę...
„Od początku roku znacząco wzrosła zmienność i...
W I kwartale br. liczba wniosków dotyczących założenia...
Co ósmy wciąż jednak nie potrafi ich wskazać...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...
Kobiety wciąż są w mniejszości we władzach spółek...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...