Wiadomości

Drugi sklep z projektem „Food to Go”

Czwartek, 12 stycznia 2012 Autor: Monika Dawiec,
Zgodnie z zapowiedzianą strategią rozwoju, sieć SPAR uruchomiła drugie stoisko gastronomiczne, w ramach projektu „food to go”. Punkt zlokalizowano w supermarkecie w Rzeszowie przy ulicy Rejtana 51.
Stoisko gastronomiczne, działające przy otwartym w październiku 2011 sklepie, ma powierzchnię 35 metrów kwadratowych. Bistro zostało odpowiednio zaadaptowane do potrzeb polskich klientów dlatego w menu oprócz hot-dogów czy kanapek znalazły się także  tradycyjne potrawy (gołąbki, krokiety, zupy itd.). Ponadto punkt oferuje kurczaka z rożna. W ofercie znalazły się również ciastka i kawa. Wszystko w atrakcyjnym poziomie cenowym.

„Wydzielenie w placówce miejsca na część gastronomiczną to dla sieci możliwość podniesienia obrotów i marży sklepów, dlatego ten projekt zdecydowanie rekomendujemy naszym franczyzobiorcom” - mówi Wojciech Bystroń, Prezes Zarządu SPAR Polska.  – „Możliwość rozbudowania sklepu o tą nową usługę będzie miał zatem każdy format sklepu w sieci SPAR.”

tagi: sieć SPAR ,