Advertisement

Wiadomości

130 lat Kotányi

Piątek, 30 grudnia 2011 Autor: Monika Dawiec,
Znany producent najwyższej jakości przypraw, firma Kotányi, obchodzi jubileusz 130-lecia istnienia. Założone przez Janosa Kotányi w Szegedzie na Węgrzech rodzinne przedsiębiorstwo dzisiaj obecne jest na ponad 20 rynkach Europy i świata.

Wszystko zaczęło się od Janosa Kotányi i papryki. W 1881 roku, zaledwie 23-letni  Janos założył w swoim rodzinnym mieście Szeged pierwszy młyn papryki i rozpoczął jej przetwarzanie według samodzielnie opracowanej receptury. Wspaniała mieszanka papryki Janosa bardzo szybko podbiła rynek wiedeński, a rodzinna firma stała się głównym dostawcą przypraw dla dworu wiedeńskiego.

Obecnie Kotányi  w swoim asortymencie posiada 4500 artykułów i plasuje się wśród najlepszych marek w ponad dwudziestu krajach Europy Środkowej i Wschodniej.

Tradycja Kotányi gwarancją jakości

Podobnie jak przed laty, tak i dzisiaj priorytetem firmy Kotányi  jest najwyższa jakość produktów. 
„Zioła i przyprawy są pasją mojej rodziny od ponad stu lat. Z dumą spoglądam na wieloletnią historię naszego przedsiębiorstwa. Rodzinna tradycja zobowiązuje nas do oferowania najwyższej jakości przypraw. Chcemy, aby nazwisko Kotányi również w przyszłości było synonimem jakości" – mówi Erwin  Kotányi,  obecny właściciel firmy.

Nowości z okazji jubileuszu

Z myślą o swoich klientach, w jubileuszowym roku 130-lecia istnienia, Kotányi wprowadziło na polski rynek nową kolekcję przypraw. Tworzy ją ponad 30 rodzajów mieszanek najwyższej jakości przypraw, które nadają potrawom bogaty aromat i w 100 proc. naturalny smak. Bez względu na to, czy jesteśmy jaroszami, czy też lubujemy się w mięsnych potrawach, w ofercie Kotányi znajdziemy coś dla siebie. Oprócz popularnych przypraw do Pieczonego Kurczaka, Gyrosa czy Curry, wśród nowych mieszanek Kotányi odnajdziemy także egzotyczne inspiracje kulinarne – przyprawy do Chili Con Carne, Cevapcici lub Skrzydełek Kentucky.

Unikatowa linia wprowadzonych niedawno na rynek produktów Kotányi nie zawiera glutaminianu sodu, ani żadnych substancji dodatkowych. Dla wygody konsumentów producent zmienił opakowania na bardziej estetyczne i funkcjonalne, oraz zwiększył gramaturę popularnych przypraw, takich jak majeranek czy liść laurowy. Kotányi unowocześniło ponadto sposób otwierania torebek poprzez zastosowanie technologii laserowego nacięcia.


 

tagi: Kotányi ,