Personalia

Nowy Prezes Fabryki Cukierków „Pszczółka”

Czwartek, 08 grudnia 2011 Autor: Monika Dawiec,
Nadzwyczajne Zgromadzenie Wspólników Fabryki Cukierków „Pszczółka” Sp. z o.o. w Lublinie powołało nowego Prezesa Zarządu. Został nim Marek Spuz vel Szpos, który zastąpił na tym stanowisku Piotra Wysockiego.

Marek Spuz vel Szpos jest absolwentem Wydziału Zarządzania i Podstaw Techniki  Politechniki Lubelskiej. Skończył także studia podyplomowe z zakresu zarządzania w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie.

Posiada wieloletnie doświadczenie w branży cukrowniczej, pracował m.in. w Cukrowni „Krasnystaw” S.A. jako Kierownik Biura Zarządu. Był Dyrektorem Zarządzającym Cukrowni „Rejowiec” S.A. Ostatnio pełnił funkcję Dyrektora Departamentu Aktywizacji Zasobów Krajowej Spółki Cukrowej S.A. w Toruniu.

To dla mnie duże wyróżnienie. „Pszczółka” która w przyszłym roku będzie obchodziła swoje 60. lecie jest uznanym producentem na rynku słodyczy. Tradycja zobowiązuje, będę dążył do tego, żeby firma zdobywała nowych klientów i rynki zbytu" – mówi prezes Spuz vel Szpos.

Fabryka Cukierków „Pszczółka” sp. z o.o. w Lublinie jest producentem karmelków twardych i nadziewanych, znanych i cenionych od lat przez konsumentów w kraju i poza jego granicami. Spółka cały czas inwestuje, wzbogacając tym samym swój asortyment. Ostatnio wprowadziła na rynek „Impresskę”, owocowe karmelki z dodatkiem alkoholu.


 

tagi: Pszczółka ,