W dniach 07-18.11 br. Polska Izba Mleka zorganizowała swoim członkom dyżur ekspercki
z zakresu „Znakowania produktów mleczarskich oświadczeniami żywieniowymi i zdrowotnymi”.
W czasie dyżuru zostały skierowane do eksperta liczne pytania nt. znakowania. Każda firma zrzeszona w PIM miała możliwość zdobycia aktualnej wiedzy na temat tego, jakie oświadczenie żywieniowe i zdrowotne można nanosić na etykiecie wyrobów poprzez konsultacje na temat prawidłowości oraz konieczności zamieszczania różnorodnych zapisów na etykiecie opakowania.
Każda firma, która zadawała pytania ekspertowi otrzymała wyczerpujące odpowiedzi. Z analizy kwestionariuszy badających poziom satysfakcji wynika, że wszyscy uczestnicy są zadowoleni z konsultacji prowadzonych podczas dyżuru oraz wyrazili zainteresowanie i chęć uczestnictwa w kolejnych organizowanych dyżurach. Stwierdzili, iż uzyskane informacje były przygotowane w sposób jasny i zrozumiały, a ekspert wykazał się odpowiednią znajomością tematyki dyżuru.
Polska Izba Mleka już od 5 grudnia przeprowadza następny dyżur ekspercki z zakresu „Znakowania środków spożywczych w zakresie substancji dodatkowych, aromatów i enzymów”. Członkowie PIM mogą zgłaszać nowe zapytania z przedmiotowego tematu do 16 grudnia bieżącego roku.
tagi: Polska Izba Mleka ,
Maspex Romania SRL, spółka należąca do Grupy Maspex, w dniu...
Polska Izba Mleka podczas majowego Walnego Zgromadzenia...
Przełom możliwy podczas czerwcowej wizyty Trumpa w Europie...
Przepisy wygasają 5 czerwca...
Dwóch na trzech ankietowanych, zaciągając kredyt lub...
Mennica Skarbowa odnotowała około 50-procentowy wzrost...
Co ósmy wciąż jednak nie potrafi ich wskazać...