Przepisy pochodzą z ulotki „Inspiracje Tygodniowe”. Specjalnie dla klientów Biedronki przygotowują je Jan i Jakub Kuroniowie - młodzi kucharze, którzy kulinarną pasję odziedziczyli po ojcu.
Ich dania łączą w sobie sprawdzoną tradycję i świeże pomysły.
Na zbliżające się święta Bożego Narodzenia mamy na przykład Sałatkę śledziową z żurawiną i buraczkami.
Składniki: 200 g filetów śledziowych Pescador, 250 ml mleka, 200 g buraków ćwikłowych, 30 g suszonej żurawiny, 20 g posiekanych orzechów włoskich, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka octu winnego czerwonego lub soku z cytryny.
Przygotowanie: Śledzie namocz w mleku przez minimum 2 godziny, do czasu gdy stracą nadmierną słoność. Po tym czasie filety odcedź i pokrój w kostkę. Żurawinę namocz w wodzie, zagotuj i odstaw. Buraki umyj, przypraw solą, pieprzem, polej oliwą z oliwek i piecz 1 godzinę, zawinięte w folię aluminiową, w nagrzanym do 180°C piekarniku. Po ostudzeniu buraki obierz i pokrój w kostkę. Na sałatkę z buraczków połóż śledzie, następnie odcedzoną żurawinę. Potrawę udekoruj posiekanymi włoskimi orzechami.
tagi: Biedronka ,
W tym roku Browar Okocim świętuje 180-lecie istnienia. Z tej...
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...