Łazanki na zimowe chłody…
Zimą możemy odpieczętować zapasy suszonych grzybów, które zgromadziliśmy po jesiennych, leśnych wędrówkach. Aromatyczne borowiki czy podgrzybki można wykorzystać do sporządzenia wykwintnych Łazanek z kapustą i grzybami, które często goszczą na wigilijnym stole. Wystarczy połączyć ugotowane al dente Łazanki z wcześniej przygotowaną kapustą, zasmażoną z grzybami, cebulą i przyprawami. Łazanki od Czanieckich Makaronów podane w ten sposób z samodzielnie zebranymi grzybami sprawią, że nawet w zwykły dzień poczujemy świąteczny nastrój.
…lub dla osłody
Na zimową chandrę najlepiej sprawdzają się słodkie desery, które w mig poprawiają samopoczucie. Solidna porcja Łazanek z makiem, miodem i bakaliami przegoni zły nastrój i pozwoli choć na chwilę zapomnieć o mroźnej, szarej zimie. Ten krzepiący deser z Łazankami można także podać podczas przyjęcia dla gości bądź na podwieczorek w trakcie kinderbalu. Dzieci z pewnością zasmakują w słodkiej wersji Łazanek. Wystarczy ugotować Łazanki od Czanieckich Makaronów i połączyć je z masą makową. Ulubione bakalie i kilka łyżek miodu dodadzą całości nuty słodyczy.
Makaron Łazanka firmy Czanieckie Makarony jest przygotowywany wg tradycyjnej receptury makaronów 5 – jajecznych. Dodatek semoliny sprawia, że Łazanka trudniej się rozgotowuje i jest bardzo sycąca.
Makaron Łazanka – Czanieckie Makarony
Masa netto: [g] 250
Cena detaliczna: [zł] 2,63
Skład: kaszka pszenna makaronowa, semolina, jaja 23,8%, woda, przyprawa
Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 391 kcal; białko: 16 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 2,9 g