Wiadomości

Pierwszy lokal Yogen Früz w Polsce otwarty

Czwartek, 29 września 2011 Autor: Tomasz Pańczyk,
Mieści się on w Galerii Mokotów w Warszawie (poziom II). Lokal z miejscami siedzącymi zajmuje łącznie 90 metrów kwadratowych. Wkrótce otwarcie kolejnego punktu w Warszawie.
Yogen Früz (czytaj: Jogen Fruz) oferuje następujące produkty: Mix it, Top it, Smoothies, Owocowy kubek i Jogurtowy kubek w cenach od 6,90 zł do 14,90 zł. Wszystkie produkty Yogen Früz są bezglutenowe. Napoje mleczne powstają na bazie mrożonego jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu a w przyszłości będzie również dostępna wersja 0% tłuszczu, natomiast koktajle bezmleczne na bazie sorbetu.

Mix it – mrożony jogurt/sorbet zmiksowany z owocami - klient dobiera swoje ulubione owoce oraz rodzaj jogurtu lub sorbet. Od jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu po jogurty beztłuszczowe i bezcukrowe (przyjazne dla diabetyków).

Top it – mrożony jogurt probiotyczny udekorowany świeżymi owocami i posypkami -  mrożone jogurty o delikatnie kwaskowym smaku, podawane z wybranymi świeżymi owocami i posypkami. Top it oferowany jest w trzech wariantach smakowych: jogurt naturalny, jagodowy lub mieszany.

Smoothies - to mieszanka soków, owoców oraz produktów mlecznych lub bezmlecznych. W ofercie jest aktualnie 6 różnych zestawień smakowych. Można zamówić Smoothies z wybranych przez siebie ulubionych owoców.

Owocowy kubek - kombinacja trzech rodzajów świeżych owoców.

Jogurtowy kubek - delikatny jogurt naturalny przekładamy warstwami świeżych owoców oraz odżywczych posypek.

W jednym gramie mrożonego jogurtu Yogen Früz przed zamrożeniem znajduje się ponad 12 milionów bakterii jogurtowych. Około 40% tych bakterii ulega zniszczeniu w procesie mrożenia. Wskutek tego w jednym gramie mrożonego jogurtu pozostaje około 7 milionów bakterii. Jedna porcja jogurtu zawiera 700-800 milionów bakterii. Ponadto do jogurtów dodawane są bakterie probiotyczne – ok. 1 miliard bakterii na porcję. Jedna porcja jogurtu Yogen Früz zawiera ponad 1,5 miliarda żywych bakterii, w tym miliard to probiotyczny szczep F19 (L. Paracase), a reszta to bakterie L. bulgaricus i S. thermophilus.

Yogen Früz jest jednym z największych producentów mrożonych deserów. Posiada ponad 1200 punktów sprzedaży w 25 krajach na całym świecie. Pierwszy lokal  Yogen Früz otwarty został w 1986 roku. Yogen Früz był wówczas pionierem w branży mrożonych deserów i przekąsek. Obecnie w ofercie marki Yogen Früz jest jogurt mrożony z probiotykami oraz mleczne i bezmleczne koktajle smoothies.  Yogen Früz oferuje zdrowe produkty, które stanowią alternatywę dla dań fast food, świetnie smakują i są odżywcze, dzięki czemu znakomicie nadają się dla osób, które prowadzą zdrowy i aktywny tryb życia. Firma będzie rozwijać się w Polsce poprzez franczyzę oraz współpracę na zasadzie co-brandingu z istniejącym już punktami gastronomicznymi.



tagi: Yogen Früz , lody ,