Na sklepowych półkach pojawiła się nowość BAKOMY oraz innowacja na polskim rynku - Premium Frutica. Jest to jogurt owocowy, do produkcji którego użyto wyłącznie cukry pochodzące z owoców. Cukry złożone występujące w owocach są dłużej rozkładane przez organizm i nie odkładają się tak łatwo w organizmie jak cukry proste zawarte przeważnie w produktach wysoko przetworzonych. Spożywanie pokarmów zawierających cukry złożone na dłużej dostarcza energii oraz mniej naraża na nadmierne przybieranie na wadze.
„Mimo zaleceń i rad dietetyków, bardzo trudno jest się nam oprzeć słodkim przekąskom. Dla rozdartych między miłością do słodyczy i dbałością o zdrowie przygotowaliśmy nowy jogurt - Premium Frutica - słodzony wyłącznie cukrami pochodzącymi z owoców. Według specjalistów żywieniowych BAKOMA, jogurty Premium Frutica zawierające cukry z owoców powinny być nieodłącznym składnikiem codziennego jadłospisu zastępując inne produkty wysoko przetworzone zawierające duże ilości cukrów" - komentuje Tadeusz Malinowski, Brand Manager Jogurty Owocowe, Bakoma.
BAKOMA Premium Frutica dostępna jest w 4 smakach: truskawka - kiwi, brzoskwinia - mango, malina - wiśnia, gruszka Williams - jabłko. Sugerowana cena opakowania 150 g to 1,59 zł. Smaki: truskawka - kiwi, brzoskwinia - mango można także nabyć w opakowaniach 330 g, w cenie 3,09 zł.
(M.D)
tagi: bakoma ,
Wygodne dostawy w ciągu maksymalnie 30 minut, bogaty wybór...
Kurczący się rynek piwa może mieć poważne reperkusje –...
Przychody ze sprzedaży odnotowane przez Auchan Polska...
Na rynku pojawił się nowy rodzaj oszustwa...
Komisja szuka nowych źródeł dochodów...
Nowa rządowa strategia ma w tym pomóc...
Komentarz Prezesa Polskiej Izby Handlu...
13,6 dnia – takie terminy przelewów firmy MŚP zapisywały...