„Doceń polskie" jest certyfikatem przyznawanym produktom spożywczym dostępnym na polskim rynku, spełniającym najwyższe normy jakościowe. Honorowy patronat nad programem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Program działa we współpracy ze Stowarzyszeniem Rzeźników i Wędliniarzy RP, Związkiem Polskie Mięso, UPEMI oraz Fundacją Klubu Szefów Kuchni.
W ramach programu „Doceń polskie" zgłoszone produkty są oceniane przez Lożę Ekspertów w składzie: Mirek Drewniak (Fundacja Klubu Szefów Kuchni) - przewodniczący komisji, Zbigniew Kurleto (Fundacja Klubu Szefów Kuchni), Jarosław Kujawa (Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi), Celina Nierodkiewicz (Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP), Katarzyna Salomon (Doceń Polskie). Loża Ekspertów po degustacji i ocenie walorów jakościowych, wyłoniła produkty zasługujące na uznanie.
Makaron Czaniecki „Krajanka" dołączył do grona produktów wyróżnionych znakiem „Doceń polskie". „Krajanka" jest sztandarowym produktem firmy Czanieckie Makarony i to od niego firma rozpoczęła swoją działalność, wzorując się na makaronie dawniej przygotowywanym własnoręcznie w każdym domu. Firma Czanieckie Makarony produkuje tradycyjny makaron „Krajanka", który smakiem oraz wyglądem przypomina ten wyrabiany przez nasze babcie, dlatego od wielu lat „Krajanka" gości na polskich stołach jako niezastąpiony dodatek do zup i niedzielnego rosołu.
(M.D)
tagi: MAKARONY CZANIECKIE ,
W kwietniu ceny w sklepach wzrosły rdr. średnio o 5,6%, czyli...
Grupa Eurocash w pierwszym kwartale 2025 r. wypracowała 6,9...
W I kw. 2025 r. stwierdzono 9,3 tys. przestępstw kradzieży w...
Mennica Skarbowa odnotowała około 50-procentowy wzrost...
Co ósmy wciąż jednak nie potrafi ich wskazać...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...
Kobiety wciąż są w mniejszości we władzach spółek...