Nowości

Słoneczna Italia na Twoim talerzu

Piątek, 06 maja 2011
Makaron Muszelka w języku włoskim nosi uroczą nazwę chiocciole (czyt. kiocziole), przypominającą o wakacjach spędzonych na piaszczystych plażach, delektowaniu się smakami i aromatem włoskiej kuchni. Teraz, dzięki Muszelce - nowości z oferty firmy Czanieckie Makarony, możemy przenieść garść miłych skojarzeń na nasze talerze, co z pewnością umili każde spotkanie przy stole.

Muszelka - wspomnienie słonecznych dni - kojarzy nam się z dzieciństwem, beztroską wakacji i nadmorskich wojaży. Dzięki niej przechowujemy wspomnienia z letnich dni, dlatego nadal zbieramy muszelki na plaży, by przywieźć do domu choć część tamtych radosnych chwil, by obdarować bliską osobę. Mówi się, że słychać w nich szum morza...

Muszelka z linii „A'la italiana" - źródło kulinarnej inspiracji

Popularny makaron Muszelka stanowi świetną bazę dla dań obiadowych - wszelkiego rodzaju zup warzywnych, ale również uwielbianych przez dzieci, zup owocowych. Rozmaite zapiekanki makaronowe z ulubionymi dodatkami zyskają na smaku dzięki Muszelce z linii „A'la italiana" Czanieckich Makaronów. Muszelka posłuży też do przygotowania wielu przekąsek w ciągu dnia, jest bowiem doskonała do sałatek. Dobrze smakuje zarówno w towarzystwie słodkich jak i wytrawnych składników, dlatego nieustannie inspiruje do przygotowania codziennych obiadów, ale także jest pomocna przy kulinarnych eksperymentach.

Przygotowanie makaronu Muszelka Czanieckich Makaronów z sosem włoskim jest niezwykle proste, jednak gwarantuje ucztę zmysłów, dzięki bogactwu kolorów na talerzu oraz aromatom ziół oraz oliwy. Wystarczy cebulę, czosnek i boczek podsmażyć na oliwie, dodać pomidory, papryczkę chili, doprawić solą i pieprzem. Dodać ugotowany makaron Muszelka i udekorować świeżą bazylią lub pietruszką. Szczypta startego parmezanu doda całości ostrego, serowego smaku, a danie z pewnością uraczy nasze podniebienia przypominając słoneczną atmosferę Toskanii.

Makaron na diecie - 100 % semoliny we włoskim wydaniu

Wiele osób dbających o linię niesłusznie unika makaronów. Odpowiednio przygotowany, wysokiej jakości makaron z semoliny nie tylko wzbogaci naszą dietę, ale będzie stanowił bazę dla wielu wybornych dań. Dzięki 100 % zawartości semoliny, czyli mąki z pszenicy durum, makaron Muszelka z oferty firmy Czanieckie Makarony ma niski indeks glikemiczny, co znaczy, że nie powoduje nagłego wzrostu poziomu cukru we krwi, a co za tym idzie, przedłuża uczucie sytości i sprzyja odchudzaniu. Co więcej, nie ulega rozgotowaniu, zachowuje swój kształt i nie rozkleja się, co znacznie wzbogaca walory smakowe i estetyczne przygotowanej potrawy.

Makarony z linii „A'la italiana" Czanieckich Makaronów to doskonała baza dla codziennych obiadów oraz dań na specjalne okazje, ale jednocześnie inspiracja do tworzenia nowych przepisów. Dzięki makaronom z serii „A'la italiana" nawet z pozoru zwyczajny posiłek stanie się okazją do świętowania i delektowania się smakami domowej kuchni.

Makaron Muszelka - Czanieckie Makarony

Masa netto: 500 g

Cena detaliczna: 4,40 zł

Skład: semolina 100 %, woda

Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 349 kcal; białko: 10,2 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 1,3 g; błonnik: 2,8 g; sód: 1 mg; kwasy tłuszczowe nasycone: 0,14 g; cukry: 0,1 g

CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.

ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122

(Maja Święcka)