Pierwsze miejsce w Ogólnopolskich Konkursach Wędliniarskich „Wielkanoc Mięsne Święta - Polska Tradycja", w grupie „pasztet pieczony", zostało przyznane Pasztetowi domowemu ze śliwkami
- idealnej propozycji zarówno na świąteczny stół, jak i codzienne posiłki.
Celem konkursu było wyłonienie najlepszego producenta wędlin, spośród wytwórców przetworów mięsnych, produkujących wyroby z przestrzeganiem zasad technologii.
Udziec z indyka po staropolsku - w aromatycznej marynacie, oferowany w przeznaczonej do pieczenia praktycznej foremce - zajął trzecie miejsce w I edycji Konkursu na Wielkanocne Mięsne Dania Kulinarne, w grupie „gotowe potrawy mięsne".
(M.D)
tagi: indykpol ,
W kwietniu ceny w sklepach wzrosły rdr. średnio o 5,6%, czyli...
Grupa Eurocash w pierwszym kwartale 2025 r. wypracowała 6,9...
W I kw. 2025 r. stwierdzono 9,3 tys. przestępstw kradzieży w...
Mennica Skarbowa odnotowała około 50-procentowy wzrost...
Co ósmy wciąż jednak nie potrafi ich wskazać...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...
Kobiety wciąż są w mniejszości we władzach spółek...