Nieskategoryzowane

Mleko Milandia najlepsze

Czwartek, 09 grudnia 2010
Mleko Milandia - produkt  SML Ostrołęka wytwarzany w unikatowej technologii ESL - uznane zostało za najsmaczniejsze przez użytkowniczki  jednego z największych polskich portali dla kobiet - www.polki.pl. Najwyższe noty w teście zdobyło mleko Milandia 2%, zaraz po mleku Milandia 3,2%. W teście  produkty te porównywane były z mlekiem wytwarzanym w technologii UHT.

Mleko Milandia 2% uzyskało najwyższe noty w większości z dziesięciu testowanych obszarów. Uznane zostało za najsmaczniejsze, najświeższe, najbardziej delikatne, mające najlepszy zapach i konsystencję. Ponadto, użytkowniczki  przyznały, że od mleka Milandia 2% oczekują zachowania pełni naturalnych wartości odżywczych.

Produkty były testowane przez wybraną grupę spośród 1 459 kobiet , które zgłosiły się na portalu www.polki.pl, w dniach 11 - 24 października. Mleko dowożone było samochodami chłodniczymi bezpośrednio do domów testujących.

„Wyróżnienie mleka Milandia w teście użytkowniczek  portalu polki.pl jest dla nas najlepszym potwierdzeniem, że technologia ESL zapewnia wyjątkowe walory smakowe produktów, przy jednoczesnym zachowaniu pełni składników odżywczych. Warto podkreślić, że od października mleko Milandia dostępne w sklepach wyróżnia się wyjątkowym opakowaniem zaprojektowanym przez znaną polską projektantkę - Evę Minge" - mówi Tomasz Krajanowski, dyrektor marketingu SML Ostrołęka.

Mleko Milandia produkowane jest z mleka pochodzącego z najczystszych rejonów Polski. Technologia ESL jest najskuteczniejszą technologią przedłużania trwałości mleka, opartą o proces mikrofiltracji (odfiltrowanie z surowego mleka flory bakteryjnej). Produkt podlega następnie pasteryzacji w niskiej temperaturze - do 72 st. C, co gwarantuje zachowanie wszystkich najlepszych właściwości smakowych i zapachowych mleka. Mleko wyprodukowane w technologii ESL jest cennym źródłem białka, substancji mineralnych: wapnia, fosforu, potasu oraz witamin z grupy B i witamin: A, D, E, zachowując świeżość przez 21 przechowywane w warunkach chłodniczych.

(M.D)

tagi: milandia ,