Srebrne medale powędrowały do sześciu wariantów smakowych marki, między innymi uznanie zdobyły likiery o wytrawnej nucie – Soplica Gorzka oraz Soplica Gorzka z miętą.
„Widzimy wyraźny wzrost zainteresowania konsumentów likierami o gorzkich nutach, dlatego rozwój marki o warianty Gorzkie był dla nas naturalnym kierunkiem. Produkty takie jak Soplica Gorzka czy Soplica Gorzka z miętą spotykają się z bardzo pozytywnym odbiorem nie tylko w Polsce, ale również na arenie międzynarodowej – czego dowodem są ich sukcesy w konkursach międzynarodowych. Obie Soplice Gorzkie zyskały także uznanie w ramach tzw. „blind tasting”, czyli degustacji w ciemno w The Spirits Business Spring Tasting 2025. Bardzo cieszy nas ten sukces i liczymy na więcej.” – mówi przedstawiciel marki Soplica.
Srebrne wyróżnienie przyznano także Soplicy Czekoladowej – likierowi stworzonym we współpracy z kultową marką E. Wedel, który zawiera dodatek czekolady. Połączenie głębokiego smaku czekolady z aksamitną strukturą trunku zostało wysoko ocenione przez międzynarodowe jury. To jednak nie wszystko - srebrne wyróżnienia trafiły także do klasycznych smaków marki: Soplicy Cytrynowej, Pigwowej oraz Orzechowej, których receptury od lat cieszą się popularnością w Polsce.
Złoty medal w konkursie London Spirits Competition 2025 trafił do Soplicy Wiśniowej – jednego z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych smaków marki. Ten klasyczny likier, tworzony na bazie dojrzałych wiśni, zachwycił jury doskonałym balansem słodyczy i owocowej głębi.
London Spirits Competition to jeden z najważniejszych konkursów branżowych, organizowany przez Beverage Trade Network. W ocenie produktów jurorzy biorą pod uwagę nie tylko jakość i smak, ale także stosunek ceny do jakości oraz atrakcyjność wizualną, co czyni te wyróżnienia szczególnie cennymi dla producentów. Zdobycie tylu medali w jednym konkursie potwierdza wysoką jakość produktów marki Soplica oraz jej silną pozycję na rynku.
Fot: mat. prasowe / londonspiritscompetition.com