Wiadomości

Nowi dyrektorzy fabryk Mondelez Polska

Piątek, 09 maja 2025
Mondelez Polska, lider w branży przekąsek, ogłasza dwa nowe awanse wewnątrz swoich struktur. Od lutego 2025 roku nowym kierownikiem fabryki w Jarosławiu został Adam Kopera, a od kwietnia br. fabryką w Tomaszowie Mazowieckim zarządza Jarosław Klimkiewicz.
Adam Kopera i Jarosław Klimkiewicz, którzy z sukcesem rozwijali się w strukturach firmy, objęli kierownictwo w dwóch z siedmiu fabryk Mondelez w Polsce i będą kierować ich dalszym rozwojem. Tym samym producent znanych i lubianych przez konsumentów przekąsek, takich marek jak Milka, Oreo, Delicje, 7Days czy Prince Polo pokazuje, jak ważne jest inwestowanie w rozwój i potencjał swoich pracowników.

Fabryka w Jarosławiu z nowym kierownikiem

Adam Kopera jest związany z Mondelez Polska od dziewięciu lat, a od 1 lutego 2025 roku objął stanowisko kierownika fabryki w Jarosławiu, gdzie produkowane są m.in. ciastka takich marek jak Milka czy San. Kopera jest absolwentem Wydziału Transportu Politechniki Warszawskiej oraz studiów podyplomowych z zakresu Przywództwa w Szkole Głównej Handlowej. Przez lata zdobywał doświadczenie w planowaniu, logistyce, zarządzaniu projektami i produkcją, pracując zarówno w jednostce biznesowej Mondelez w Warszawie, jak i w fabryce w Płońsku, gdzie przez ostatnie trzy lata pełnił funkcję kierownika produkcji. W swojej nowej roli będzie odpowiadał za kontynuację rozwoju fabryki w Jarosławiu, zapewniając jednocześnie utrzymanie najwyższych standardów jakości i wydajności.

Nowy dyrektor fabryki w Tomaszowie Mazowieckim

Jarosław Klimkiewicz to menedżer z niemal 30-letnim doświadczeniem w branży FMCG, zdobywanym na rynkach takich jak Polska, Niderlandy, Republika Południowej Afryki czy Czechy. To właśnie za naszą południową granicą kierował dwoma fabrykami Mondelez – w Lovosicach i Mariańskich Łaźniach. Wcześniej pracował w centralnym zespole Business Development, w którym odpowiadał między innymi za rozwój marek Oreo i BelVita. Klimkiewicz od 1 kwietnia br. zarządza fabryką w Tomaszowie Mazowieckim, gdzie powstają znane w Polsce od lat rogaliki i przekąski 7Days. W nowej roli poprowadzi tomaszowski zakład przez kolejne strategiczne fazy transformacji po przejęciu od Chipity. Z Mondelez jest związany od pięciu lat.

Mondelez Polska – pracodawca wspierający rozwój

Na początku bieżącego roku Mondelez Polska po raz czwarty z rzędu otrzymał certyfikat Top Employer. Wyróżnienie to jest efektem konsekwentnych działań firmy na rzecz tworzenia przyjaznego środowiska pracy, które sprzyja rozwojowi zawodowemu i zaspokaja potrzeby pracowników. Mondelez w Polsce posiada siedem zakładów produkcyjnych, globalne Centrum Badań i Rozwoju w Bielanach Wrocławskich wraz z centralą w Warszawie i zatrudnia ponad 5 tys. osób.

Na zdjęciu od lewej: Adam Kopera i Jarosław Klimkiewicz



Źródło: Mondelez Polska
Fot: mat. prasowe



tagi: Mondelez Polska , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,