Kategorie produktów

Wielkopolski Indyk: Rok 2024 był czasem wyzwań, ale i sukcesów

Poniedziałek, 13 stycznia 2025 HURT & DETAL Nr 01/227. Styczeń 2025
Rok 2024 był czasem wyzwań, ale i sukcesów. Jak cała branża stanęliśmy przed takimi wyzwaniami, jak m.in. rosnące koszty produkcji – wyższe koszty wynagrodzeń, wyższe ceny pasz, energii oraz transportu.
Na działalność wpłynęły też zmiany regulacyjne, np. nowe przepisy dotyczące zrównoważonej produkcji i redukcji emisji gazów cieplarnianych. Do tego doszła ewolucja preferencji konsumenckich. Świadomość ekologiczna wpłynęła na popularność produktów premium i ekologicznych.

Mimo to śmiało można powiedzieć, że osiągnęliśmy cele stawiane na tamten rok. Wprowadziliśmy innowacje w produkcji zwiększające efektywność operacyjną. Przede wszystkim poczyniliśmy kolejne inwestycje w nowoczesne technologie, co przyczyniło się do zwiększenia efektywności i redukcji strat surowca. Z myślą o bezpieczeństwie i jakości produktów, poddaliśmy modernizacji linie produkcyjne. Zoptymalizowaliśmy procesy chłodnicze, co wydłużyło trwałość i poprawiło smak produktów. Umocniliśmy także udziały w rynku krajowym poprzez większą elastyczność i lepsze dostosowanie oferty dla retailerów oraz konsumentów.

Podsumowując, miniony rok był czasem intensywnej pracy. Dzięki inwestycjom w jakość, zrównoważony rozwój i ekspansję rynkową cieszymy się mocną pozycją w czołówce firm w branży.

Nadal konsekwentnie podążamy w wyznaczonym kierunku, realizując wyznaczone cele. Będzie tak w 2025 roku i kolejnych latach.

Marek Osuchowski
Dyrektor Handlu i Marketingu
Wielkopolski Indyk





tagi: Wielkopolski Indyk , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,