Z rynku FMCG

Hochland Kanapkowy czekoladowy na podium w konkursie „Smakuje dzieciom”

Wtorek, 17 grudnia 2024
Podczas ostatniego Polskiego Kongresu Serowarskiego, w którym uczestniczyło ponad 250 przedstawicieli tego sektora, nie zabrakło najwyższych wyróżnień dla firmy Hochland Polska i produktów z jej szerokiej oferty. W konkursie „Smakuje dzieciom” w odsłonie ‘Open’ w kategorii ‘Małe co nieco’ srebrny medal otrzymał Hochland Kanapkowy czekoladowy.

 

Kanapkowynagroda2024.jpg

W konkursie „Smakuje dzieciom” jurorami są dzieci, a dokładnie uczniowie Szkoły Podstawowej nr 4 w Żorach, którzy wybierają ich zdaniem najsmaczniejsze produkty. Tym razem mali eksperci uznali, że na drugie miejsce w kategorii ‘Open’ zasługuje serek Hochland Kanapkowy czekoladowy. Jak mówi Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska: Kremowy serek twarogowy Kanapkowy czekoladowy to przekąska z charakterem dla entuzjastów słodkich smaków. Jest aksamitny i niesamowicie czekoladowy, ma krótką listę składników i dłuuugą listę zastosowań.

Przekonaj się sam/a, jak wyjątkowy jest Hochland Kanapkowy czekoladowy. Święta tuż tuż, a to super okazja, by przygotować dla gości pyszne babeczki, które skradną serca nie tylko dzieciaków!

Babeczki waniliowe z serem z serka kremowego Hochland Kanapkowy czekoladowy

 

zdj_1.jpg

Czas przygotowania: 40 minut
Ilość: 12 sztuk

Składniki:

na babeczki:
•    250 g mąki pszennej
•    80 g cukru trzcinowego
•    1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
•    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
•    2 jajka
•    150 g jogurtu naturalnego
•    50 g oleju rzepakowego

na krem:
•    200 g serka kremowego czekoladowego Hochland Kanapkowy
•    150 g owoców (borówki, maliny, truskawki)
•    2 kostki gorzkiej czekolady

Przygotowanie:
Mąkę, proszek do pieczenia i cukier z wanilią mieszamy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej i jogurt. Łączymy z mąką i wszystko mieszamy łyżką do uzyskania gładkiej masy. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy do każdej ciasto do 2/3 wysokości. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 20-25 minut. Studzimy. Serek kremowy mieszamy, żeby nie miał grudek, przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i szprycujemy krem na każdą babeczkę. Na wierzch układamy pokrojone owoce i ścieramy na tarce czekoladę.



Źródło: Quality Public Relations
Fot: mat. prasowe




 

tagi: Hochland Kanapkowy czekoladowy , konkurs , Smakuje dzieciom , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,