------------ INFORMACJA HANDLOWA ------------
Dumna historia House of Angostura® rozpoczęła się 200 lat temu - w 1824 roku, kiedy to założyciel Dr. Johann Siegert po raz pierwszy wyprodukował aromatyczną gorzką wódkę /aromatic bitters/ w mieście Angostura w Wenezueli, dziś nazywanym Ciudad Bolívar. Pierwotnie trunek miał służyć jako lekarstwo na kłopoty żółądkowe dla żołnierzy armii wenezuelskiej, jednak z czasem znalazł znacznie szersze zastosowanie konsumpcyjne.
ANGOSTURA® aromatic bitters, ANGOSTURA® orange bitters i kakaowe ANGOSTURA® są obecnie światowymi liderami na rynku, integralnym składnikiem koktajli i podstawą kultury koktajlowej na całym świecie.
House of Angostura jest również znanym producentem dostępnych na całym świecie blended rumów: Angostura 1824®, Angostura 1919®, Angostura® 7-Year-Old, Angostura® 5-Year-Old, Angostura® Reserva i Angostura Tamboo, tworzonych przez mistrzów z wieloletnim doświadczeniem w jedynej destylarni rumu w Trynidadzie.
Firma ma również w swoim portfolio inne produkty, jak np. Amaro di ANGOSTURA®, czy linia napojów gazowanych Angostura® Chill.
W tym roku powstały specjalne - jubileuszowe edycje ANGOSTURA®, zarówno produktów, jak i opakowań.
Relacja z wydarzenia wraz z ekskluzywnym wywiadem z prezesem zarządu House of Angostura - już w październikowym wydaniu Hurt & Detal.
tagi: angostura , 200-lecie marki , bitter , trinidad , trynidad , tobago ,
Jak wynika z najnowszego raportu firmy technologicznej...
Dzięki podpisanej z Axpo Polska umowie route-to-market sklepy...
Lidl jako pierwsza sieć handlowa zamontowała butelkomaty we...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...
Inwestycje w maszyny i wyższa sprzedaż...
Eksperci zapowiadają, że nowe przepisy TFR i MiCA...
W ubiegłym roku uchwalono 14 tys. stron nowego prawa....