Z rynku FMCG

HELIO z Medalem Europejskim

Czwartek, 13 czerwca 2024
11 czerwca w warszawskim Oxford Tower odbył się uroczysty finał XXXV edycji konkursu Medal Europejski. Medal Europejski jest niekomercyjną, ogólnopolską inicjatywą najważniejszej dla przedsiębiorców instytucji działającej przy Komisji Europejskiej – Europejskiego Komitetu Ekonomiczno-Społecznego oraz Business Centre Club. Celem przedsięwzięcia jest promowanie wyrobów i usług oferowanych przez polskie firmy na rynku Unii Europejskiej oraz pobudzanie ich zainteresowania standardami europejskimi i przepisami obowiązującymi w UE. Medalem wyróżniane są produkty, które spełniają standardy europejskie, wszystkie wymagane prawem normy, mają odpowiednie licencje i patenty. Ważna jest również dynamika firmy, zdobyte certyfikaty oraz fakt wykorzystywania możliwości, jakie daje członkostwo Polski w UE.
W tegorocznej edycji Medalu Europejskiego firma HELIO została uhonorowana za swoją linię owoców SO SOFT. Produkty te zdobyły uznanie dzięki wysokiej jakości, spełnieniu europejskich standardów oraz innowacyjnemu podejściu do przetwórstwa owoców.

Żurawina SO SOFT to jedyne takie suszone miękkie owoce bez konserwantów. Cechuje je wyjątkowa mięsistość oraz intensywny smak żurawiny dzięki nasączeniu sokiem żurawinowym. Dzięki opracowanej technologii uwodnienia suszonych owoców, oferowane w linii daktyle, figi, morele i śliwki charakteryzują się nie tylko wyjątkową mięsistością, ale też jako jedyne na rynku nie zawierają konserwantów, dzięki czemu certyfikowane są znakiem "Czytaj skład poleca".

Linia SO SOFT to naturalne, miękkie owoce suszone, które cieszą się popularnością zarówno w Polsce, jak i na rynkach europejskich.



Źródło: EFEKT DIGITAL
Fot: mat. prasowe


tagi: HELIO , Medal Europejski , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,