Fajerwerki towarzyszyły imprezie także pod koniec pierwszego dnia festiwalu, podczas którego na szczególną uwagę zasługiwał pokaz Mistrzów Świata w Grillowaniu: Jacka Kempy i Krzysztofa Szulborskiego, czyli Ghosts of Fire BBQ Team.
W sobotę rozpoczęła się również rywalizacja konkursowa Mistrzostw w Grillowaniu dla lokali gastronomicznych o puchar ZT Bielmar. W tej kategorii zwyciężyli Michał Tucki i Jacek Rugała z restauracji Lawenda z Bielska-Białej, wyprzedzając drużyny Hotelu Sahara, Karczmy Pod Lotniskiem i Hotelu Elida.
W niedzielę wystartowały w konkursie grillowym drużyny amatorskie. Na przekór trudnym warunkom atmosferycznym udało im się stworzyć wspaniałą atmosferę i smaczne potrawy. Jury najwyżej oceniło pracę drużyny Alberta Kempysa , Dawida Koniora i Sebastiana Szuty, której udało się pokonać zdobywców drugiego miejsca - zespół Doroty , Bogusława i Arkadiusza Górów.
Spółka Bielmar, sponsorująca imprezę, przygotowała nagrody zarówno dla rywalizujących w Mistrzostwach w Grillowaniu, jak i dla innych uczestników konkursu przeprowadzonego na festiwalowej scenie.
(Monika Dawiec)
tagi: Władcy ognia ,
Subindeks dla tego sektora wyniósł tylko 47,9 pkt., co...
Historyczne wzrosty cen kakao i rosnąca presja kosztowa...
Orbico Polska i Lotus Bakeries podpisały strategiczną umowę...
Przepisy wygasają 5 czerwca...
Dwóch na trzech ankietowanych, zaciągając kredyt lub...
Mennica Skarbowa odnotowała około 50-procentowy wzrost...
Co ósmy wciąż jednak nie potrafi ich wskazać...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...