Nowości

Nowa odsłona „cukru drobnego” marki Cukier Królewski. Teraz to „cukier drobny z buraków cukrowych”

Poniedziałek, 22 kwietnia 2024
Marka Cukier Królewski zmieniła nazwę i projekt opakowania kolejnego produktu ze swojego portfolio. „Cukier drobny” 1 kg to teraz „cukier drobny z buraków cukrowych”. Jest on już dostępny w sprzedaży w torebkach z nową szatą graficzną.
Marka Cukier Królewski wprowadza kolejne aktualizacje w swoim portfolio, mające podkreślać w 100 proc. naturalne pochodzenie produktów, a także lokalność upraw i produkcji.

W 2022 roku zmieniono nazwę „cukru białego” na „cukier z buraków cukrowych”. Teraz nadszedł czas na odświeżenie wizerunku „cukru drobnego”, który aktualnie na sklepowych półkach dostępny jest jako „cukier drobny z buraków cukrowych”. Mimo widocznych na pierwszy rzut oka zmian, jakościowo jest to wciąż ten sam produkt – „idealny do wypieków”. Przypomina o tym grafika umieszczona na froncie nowego opakowania.

Co jeszcze się zmieniło? Na opakowaniu pojawiły się między innymi kody QR, nieobecna dotąd zieleń oraz buraki cukrowe w nowej wersji kolorystycznej, zbliżonej do ich naturalnych barw. Dodatkowo na odwrocie torebki umieszczono postać rolnika, kilka ciekawych informacji o produkcie, a także pieczęć akcji Piecz, Przerabiaj, Podziel się!, w ramach której marka Cukier Królewski zachęca do niemarnowania i dzieli się gotowymi przepisami na dania w duchu less waste.



Źródło: Open Media
Fot: mat. prasowe



tagi: cukier drobny , Cukier Królewski , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,