W pierwszej części warsztatów Maciej Rosiński zabrał uczestników do świata serników i deserów. Rosiński to cukiernik, szef kuchni, autor książek o nowoczesnym cukiernictwie oraz wykładowca na Chocolate Academy i Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti – a teraz również Akademii Hochland Professional. Podczas szkolenia przygotowany został mus sernikowy z czarną kruszonką, sernikowy deser Verrines oraz monoporcje z magno, limonką i marakują, a to wszystko na bazie sera twarogowego Creamland. Drugim ekspertem był Mariusz Górecki – finalista Best Pastry Chef 2016, brązowy medalista cukierniczych Mistrzostw Świata w Luksemburgu i ambasador Akademii Hochland Professional. W czasie warsztatów powstały kompozycje na bazie sera Cremette: sernik baskijski i wertykalny torcik z serowym ganache. Nie zabrakło także wprowadzenia do techniki tynkowania torcików masą z białej czekolady i sera.
- Warsztaty z cukiernictwa bankietowego w Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti uczestnicy ocenili jako bardzo udane, co bardzo nas cieszy. Dziękujemy za przybycie, zaangażowanie i docenienie naszych produktów. Przed nam kolejne spotkania w ramach cyklu szkoleń „Masterclass", dlatego wszystkich zainteresowanych zapraszam do kontaktu oraz do naszej akademii – mówi Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.
Źródło: Hochland
Fot: mat. prasowe
tagi: Masterclass , Akademia Hochland Professional , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,
Kiedy w 2024 roku ceny masła zaczęły rosnąć, wielu...
W 2024 roku w sklepach convenience wyraźnie zwiększył się...
W lutym najbardziej podrożały art. tłuszczowe – ogólnie o...
Według znawców tematu, spadek napływu spraw oznacza w teorii...
Kluczowymi partnerami stają się firmy z Wielkiej Brytanii...
Ważne jest też zaufanie i ograniczenie biurokracji...
Wyniki raportu „Bieżące lęki i obawy Polaków”...
Zmienić ma to unijna dyrektywa...