Z rynku FMCG

W kuchni marzeń spiżarnia zdrowia

Czwartek, 29 lutego 2024
– Decyzja o przejściu na zdrowy styl życia staje się już nie tylko mądrym wyborem każdego człowieka, ale we współczesnej Europie jest już po prostu koniecznością – ocenia dr Agnieszka Maj z Instytut Sportu, Turystyki i Żywienia Uniwersytetu Zielonogórskiego. Dziś znaczenie ma nie tylko to, co jemy, ale też jak i gdzie przygotowujemy posiłki. Na popularności zyskuje posiadanie - w dobrze wyposażonej kuchni - spiżarni ze zdrowymi produktami i przetworami.
Według badań Instytutu SW Research z 2020 roku, ponad 87% badanych Polaków spędza w kuchni więcej czasu niż jest to konieczne. To często centrum domu, gdzie rodzina spotyka się na wspólnych posiłkach, omawia plany i przebieg dnia. Chcemy żyć komfortowo i zdrowo.

Te dwie potrzeby można połączyć w nowo urządzonej kuchni marzeń za gotówkę od marki Duda. Firma, jako ekspert ds. żywienia w swojej kategorii i producent wędlin, wychodzi naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów i zaprasza do udziału w Wielkiej Loterii, w której główną wygraną jest nagroda pieniężna na kuchnię marzeń. Razem z rodzinną firmą można spełnić marzenie – wyremontować lub urządzić nową kuchnię, wyposażoną w nowoczesny sprzęt, który pomoże w codziennym zdrowym odżywianiu i przygotowywaniu posiłków. W kuchni marzeń warto mieć spiżarnię zdrowia.

Jak wygrać środki finansowe na kuchnię marzeń?

Wystarczy zarejestrować na stronie www.loteriaduda.pl paragon(y) z zakupów produktów marki Duda i wziąć udział w losowaniu.

Kupując wędliny drobiowe biorące udział w loterii dbamy o zaopatrzenie domowej spiżarni w niskotłuszczowe produkty pełne białka, witamin i minerałów.

– Osoby biorące udział w Loterii mają teraz szansę zadbać o dwa ważne aspekty rodzinności: spełnić marzenie o nowoczesnej, funkcjonalnej i bogatej w sprzęty nowej kuchni, a także zadbać o to, żeby spożywane posiłki były zdrowe i dawały energię do wspólnego bycia razem – przekonuje Karolina Sarnik, dyrektor marketingu Zakładów Mięsnych Silesia, właściciela wędliniarskiej marki Duda.

Gotowi na spełnianie marzeń?

Zapraszamy. Loteria trwa do końca marca 2024 r.

Nowa kuchnia to z pewnością dobry start dla zdrowej diety. Od czego zacząć? – W pierwszej kolejności ważna jest zmiana co najmniej dwóch aspektów życia. Po pierwsze aktywność fizyczna, której raczej nikomu nie trzeba rekomendować. Po drugie zdrowa dieta pełna produktów i pokarmów, które dostarczą wszystkich niezbędnych organizmowi substancji odżywczych, takich jak białka, tłuszcze, węglowodany, sole mineralne i witaminy – wyjaśnia dr Agnieszka Maj. – Najkorzystniejszym wyborem jest więc dieta bogata w produkty i wędliny drobiowe, a także warzywa, ryby i owoce – dodaje.

Jak podkreśla dr hab. Aleksandra Drażo z Katedry Drobiarstwa Uniwersytetu Warmińsko – Mazurskiego w Olsztynie, drób charakteryzuje się dobrą wartością odżywczą. Zawiera łatwo przyswajalne białko o wysokiej wartości biologicznej, witaminy z grupy B (głównie tiaminę, witaminę B6 i kwas pantotenowy) i wiele mikroelementów takich jak żelazo, cynk i miedź. – Dotychczasowe badania potwierdzają, że spożywanie mięsa drobiowego jako uzupełnienie diety bogatej w warzywa może zmniejszać ryzyko m.in. chorób układu krążenia i cukrzycy typu 2. oraz nadwag, czy ryzyko otyłości. Mięso drobiowe jest również polecane także dzieciom, sportowcom, czy seniorom – zaznacza dr Drażo.



Źródło: Świeża Bazylia
Fot: mat. prasowe



tagi: Zakłady Mięsne Silesia , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,