Komentarz Branżowy

Sokołów: W 2023 roku mieliśmy do czynienia z wieloma wyzwaniami

Wtorek, 23 stycznia 2024
„W 2023 roku mieliśmy do czynienia z wieloma wyzwaniami, które w znacznym stopniu warunkowały funkcjonowanie wszystkich przedsiębiorstw. Głównymi były oczywiście wysoka inflacja oraz rosnące koszty surowców i produkcji. Branża mięsna ponadto nadal boryka się z epidemią ASF oraz niestabilną sytuacją na rynku surowcowym. Wciąż w trudnym położeniu pozostają hodowcy, którzy ze względu na ograniczenia związane z ASF oraz rosnące koszty, działają niejednokrotnie na granicy opłacalności. Mimo tak złożonej sytuacji gospodarczej, udało nam się utrzymać stabilny rozwój naszej firmy." - mówi Przemysław Gostkiewicz, Prezes Zarządu, Sokołów.

Zrealizowaliśmy ważne inwestycje, dzięki którym zwiększamy potencjał produkcyjny oraz realizujemy nasze cele społecznej odpowiedzialności. W sześciu oddziałach Grupy Sokołów uruchomiliśmy instalacje fotowoltaiczne, które pozwalają nam ograniczać zużycie surowców naturalnych oraz optymalizować koszty produkcji. Wprowadziliśmy kolejne nowości do asortymentu, wychodząc naprzeciw aktualnym potrzebom konsumentów. Planujemy też nadal rozwijać nasze portfolio, dostarczając wysokiej jakości produkty, takie jak m.in. mięsne przekąski, parówki czy wyroby z linii Sokoliki. Naszym priorytetem jest spełnianie oczekiwań klientów, którzy cenią nasze marki, darzą je zaufaniem i chętnie po nie sięgają."


Przemysław Gostkiewicz
Prezes Zarządu
Sokołów




tagi: Sokołów , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,