TikTok Polska uruchomił konkurs kulinarny “Wielka Feta”, gdzie swoich sił mogli spróbować wszyscy kulinarni twórcy, publikujący swoje przepisy i filmy na platformie TikTok. Zmierzyli się oni w trzech kategoriach: kuchnia polska, comfort food oraz smaki świata. Następnie spośród wszystkich zgłoszeń TikTok wyłonił dziewięciu najlepszych uczestników, którzy w półfinale konkursu, przystąpią do gotowania na żywo. Jedno dodatkowe, dziesiąte miejsce w półfinale, przyznała Grupa Maspex jako Dziką Kartę. Jury wybrało osobę, która charakteryzuje się nie tylko zdolnościami kulinarnymi, ale również oczarowała swoją charyzmą, kreatywnością oraz umiejętnością storytellingu.
- TikTok to przede wszystkim rozrywka. Dlatego Dziką Kartę przyznaliśmy osobie, która rozumie specyfikę tej platformy i potrafi w ciekawy sposób opowiedzieć o tym, co gotuje. Dzika Karta trafiła do uczestnika, który w najbardziej rozrywkowy i nietuzinkowy sposób zaprezentował swoje umiejętności przyrządzania dań. - mówi Jakub Rodowicz, Brand Manager marki Łowicz z Grupy Maspex, opiekun projektu Uwielbiam.pl na TikToku.
Przepustkę do półfinału od Grupy Maspex otrzymał @sikorski.sikorski, który już 25 listopada zmierzy się z dziewiątka pozostałych półfinalistów. Zostaną wtedy też wyłonieni trzej uczestnicy, którzy przejdą do finałowego etapu, który również będzie miał formę gotowania live 9 grudnia w Klubie Niebo. Ambasadorzy profilu Uwielbiam.pl by Maspex - Adrian “Foxx” Owsianik i Damian Tkaczuk - również będą obecni na Wielkim Finale. Damian w roli gospodarza będzie opiekował się strefą Grupy Maspex oraz prowadził transmisję live na profilu Uwielbiam.pl, natomiast Adrian jako członek jury konkursowego, będzie decydował o przyznaniu nagrody głównej, czyli wakacji kulinarnych we Włoszech. Oba wydarzenia będą transmitowane na żywo na profilu @tiktok_polska.
Link do kanału: https://www.tiktok.com/@uwielbiam.pl
Źródło: Maspex
Fot: mat. prasowe
tagi: Uwielbiam.pl , Maspex , konkurs , TikTok Polska , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,
21 listopada 2024 roku w wieku 68 lat zmarł Krzysztof Pakuła...
W październiku 2024 r. całkowita wartość sprzedaży w...
W tym roku Polacy planują mniej kosztowne święta niż...
Obie strony czeka kilka lat przygotowań...
Sztuczna inteligencja jest coraz mocniej wykorzystywana przez...
Ankietowani wskazali pięć rzeczy, których obecnie...
Do zmian muszą się dostosować także małe przedsiębiorstwa...
Z początkiem stycznia 2025 roku Polska obejmie rotacyjną...