Z rynku FMCG

MAKRO we współpracy z Giancarlo Russo opublikowała książkę „Italia najlepsze potrawy pod słońcem.”

Piątek, 13 października 2023
Sieć hurtowni MAKRO Polska we współpracy z Giancarlo Russo, propagatorem kuchni włoskiej w Polsce, opublikowała książkę „Italia najlepsze potrawy pod słońcem.” Jej celem jest pokazanie różnorodności dań pochodzących z rozmaitych regionów oraz edukacja na temat kuchni włoskiej.
„Italia najlepsze potrawy pod słońcem” to książka zawierająca 30 receptur przygotowanych przez Giancarlo Russo, propagatora kuchni włoskiej w branży HoReCa oraz Zbigniewa Sonika, szefa kuchni Akademii Inspiracji MAKRO w Krakowie. Przepisy podzielone na sekcje: antipasti, À La Pizza, pasty/risotto oraz desery przyporządkowane zostały do regionów Włoch, dzięki czemu autorzy zabierają nas, czytelników w niezwykłą kulinarną podróż po Piemoncie, Emilii Romana, Puglii, Trentino Alto Adige, południowych i środkowych Włoszech, Wenecji, Rzymie, Kalabrii, Lacjum, Kampanii, Veneto, Toskanii czy też słonecznej Sycylii.

– „Italia najlepsze potrawy pod słońcem” to publikacja prezentująca potrawy, które sprawią, że czytelnicy poczują wyjątkowość kuchni włoskiej – mówi Giancarlo Russo. – Od blisko 25 lat przekazuję wiedzę, pokazuję różnorodność kultury włoskiej oraz prowadzę warsztaty kulinarne. Zachęcam do poznania jej unikalności i kultywowania prostoty – dodaje.

Książka została wzbogacona o ciekawostki, jak poszczególne składniki wpisują się w najnowsze trendy oraz o propozycje kreatywnych i nowoczesnych rozwiązań w branży gastronomicznej. Czytelnicy znajdą w niej również aktualną ofertę szkoleń prowadzonych w Akademii Inspiracji MAKRO.




Źródło: Makro Polska
Fot: mat. prasowe


tagi: MAKRO Polska , Giancarlo Russo , książka , Italia najlepsze potrawy pod słońcem. , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,