Rosół z makaronem, soczysty schab czy wyborne polędwiczki wieprzowe to dania chętnie wybierane na imprezy okolicznościowe. Gospodarze jak i restauratorzy chcąc zadowolić podniebienia swoich gości, stawiają na tradycyjne smaki w menu. Pomimo utrzymującego się przywiązania konsumentów do wieprzowiny i kurczaka, obserwuje się wyraźny trend wzrostu zainteresowania mięsem o wyższym punkcie cenowym, takim jak jagnięcina, baranina, królik, gęś, kaczka czy dziczyzna. Aby zapewnić najwyższą jakość potraw, warto wybrać sprawdzonego dostawcę oferującego wyjątkową jakość produktów. Selgros jest w stanie dostosować się do potrzeb klientów, oferując mięso w różnych porcjach, pochodzącego z chowu bez antybiotyków oraz od zwierząt hodowanych na wolnym wybiegu. Wszystko z możliwością indywidualnego przygotowania zamówienia według życzenia klienta, aby sprostać jego wymaganiom.
Podczas organizowania imprez okolicznościowych, wielu klientów decyduje się na klasyczne dania, ponieważ kojarzą się z recepturą przekazywaną z pokolenia na pokolenie, są ważną częścią naszej kultury kulinarnej, a także ze względu na swoją uniwersalność. Z pewnością zadowolą podniebienia większości gości. Tradycyjne potrawy znajdziemy nie tylko na domowych stołach, wiele restauracji i firm oferujących wynajęcie sali wraz z cateringiem i obsługą zapewnia szeroki wybór tych dań w swoich menu, aby zapewnić udaną i smaczną imprezę. Jednakże spora grupa klientów preferuje bardziej nietypowe, wyszukane smaki.
„To prawda, że wielu klientów stawia na klasyczne dania, jednakże, wraz z rosnącą świadomością żywieniową, coraz częściej wybierane są także lżejsze propozycje, takie jak zupy krem oraz zupy sezonowe, grillowany filet z łososia czy kacze uda duszone w ziołach. Rośnie także zainteresowanie dietą bezmięsną, co buduje zapotrzebowanie klientów na pozycje wegańskie w menu. To ciekawe wyzwanie, aby wprowadzać do tradycyjnych dań elementy nowoczesne, zachowując jednocześnie ich wyjątkowy smak i aromat” – mówi Bartosz Peter, Ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet.
Niezależnie od zmieniających się trendów, Selgros zawsze oferuje najwyższą jakość swoich produktów. Poza mięsem w asortymencie można znaleźć bogaty wybór świeżych ryb i owoców morza, które są doskonałym uzupełnieniem dla menu na różnego rodzaju uroczystości, takich jak śluby, komunie czy inne imprezy okolicznościowe. Różnorodność produktów dostępnych w halach Selgros pozwala na stworzenie wielu potraw, które zaspokoją gusta nawet najbardziej wymagających gości.