Kategorie produktów

Trzy pytania do Edyty Zębali, Dyrektor Marketingu w ZM Silesia

Czwartek, 16 marca 2023 Autor: Monika Książek , HURT & DETAL Nr 03/205. Marzec 2023
Trzy pytania do Edyty Zębali, Dyrektor Marketingu w ZM Silesia kieruje Monika Książek.
Trend zdrowej żywności zyskuje na znaczeniu z roku na rok coraz mocniej. Czy w kategorii wędlin konsumenci szukają zdrowszych produktów?

Świadomość konsumentów w temacie odżywiania stale rośnie. Na popularności zyskują blogi czy programy telewizyjne tłumaczące i przybliżające konsumentom trudny czasem do zrozumienia język etykiet i składów produktów spożywczych. Nie bez znaczenia pozostaje także trend sięgania po produkty lżejsze, mniej kaloryczne – przyjazne osobom dbającym o wagę. Widząc te trendy stale poszerzamy gamę produktów drobiowych. Podstawową zaletą mięsa drobiowego jest jego niezwykła lekkość i doskonałe zbilansowanie pod względem właściwości odżywczych. Drób to propozycja bogata w aminokwasy i łatwo przyswajalne tłuszcze. Dodatkowo produkt ten wyróżnia się stosunkowo niską kalorycznością. Bogate w białko mięso drobiowe powinno gościć w jadłospisie każdego, kto ceni sobie lekkie, ale pożywne posiłki.

Które pozycje z oferty odpowiadają na potrzeby konsumentów poszukujących dobrej jakości wędlin?

W poszukiwaniu jakościowych, pożywnych i jednocześnie dietetycznych wędlin warto sięgnąć po wędliny z Kurnej Półki. Codzienne wybory jakich dokonujemy, mogą stanowić o jakości naszego życia i zdrowia. Sięganie po produkty o prostym i czystym składzie wpisuje się w filozofię „wiem, co jem”. Linia produktów Cedrob z Kurnej Półki to wędliny premium, z użyciem najlepszego mięsa z własnej hodowli, od polskiego producenta, według zasady „od ziarna do stołu” – ich wybór stanowi doskonały początek do wprowadzenia zmian w naszym codziennym jadłospisie i życiu oraz poprawie jego jakości. W ofercie znajdują się szynki, pasztet oraz kiełbaski drobiowe – jedyny tego typu produkt w Polsce, w 100% drobiowy, bez osłonki.

Drób a wieprzowina – co przemawia na korzyść drobiu?

Oprócz niewątpliwych zalet drobiu jak niskokaloryczność, znakomite zbilansowanie wartości odżywczych czy łatwa przyswajalność. Na pewno warto wspomnieć o walorach smakowych. Wędliny drobiowe cechują się delikatnością, są kruche a przy tym pełne smaku. Co więcej, mięso z kurczaka jest doskonałą bazą dla innych dodatków – zarówno słonych, jak i słodkich. Można więc śmiało łączyć plaster drobiowej wędliny zarówno z warzywami, jak i owocami – świeżymi lub suszonymi. Takie połączenie może stanowić urozmaicenie codziennego jadłospisu i wzbogacić dietę każdego z nas.



tagi: ZM Silesia , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,