Advertisement

Wiadomości

Już w maju druga edycja targów Wine & Spirits

Piątek, 23 kwietnia 2010
Bogata oferta gatunków alkoholi z całego świata, degustacje, nowości produktowe, bezpłatne warszaty prowadzone przez fachowców - to tylko niektóre punkty programu kolejnej edycji Międzynarodowych Targów Alkoholi Wine & Spirits. Już 26 i 27 maja 2010 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie dowiemy się jakie jeszcze atrakcje czekają na nas podczas targów.

Organizatorzy zaproponowali wiele innowacji, dzięki którym tegoroczna edycja imprezy będzie ciekawa i owocna zarówno dla wystawców, jak i zwiedzających. Firmy, prezentujące swoje produkty podczas Wine & Spirits, mogą liczyć przede wszystkim na spotkania z właściwie dobranymi grupami odbiorców. Wśród nich znajdą się osoby decydujące o zakupie alkoholi z punktów sprzedaży takich jak: sklepy specjalistyczne, sieci sklepów i supermarketów, przedstawiciele branży HoReCa, importerzy, dystrybutorzy, a także klienci ostateczni. Każdy producent, dystrybutor lub importer będzie miał okazję do przeprowadzenie degustacji swoich produktów na specjalnie przygotowanej powierzchni ekspozycyjnej, a także prezentacji swojej firmy w salach konferencyjnych.

Zwiedzający będą mieli okazję do zapoznania się z szeroką ofertą alkoholi z całego świata oraz poszerzenia wiedzy podczas bezpłatnych warsztatów, zorganizowanych przy współpracy partnerów merytorycznych Targów. Dla branży przewidziane zostały dwa szkolenia.

Pierwsze z nich kierowane jest do menedżerów oraz właścicieli punktów sprzedaży napojów alkoholowych. Warsztaty Merchandising w alkoholach. Cuda czy praktyka? odpowiedzą na pytanie jak zwiększyć sprzedaż napojów alkoholowych w sklepie, hipermarkecie oraz innych punktach sprzedaży poprzez ekspozycje produktów, a także wystrój pomieszczenia. Certyfikowani trenerzy z firmy Catman Polska przedstawią swoje doświadczenia zdobyte podczas wieloletniej pracy w handlu alkoholami oraz praktyczne wskazówki jak osiągnąć sukces stosując proste zasady merchandisingu.

Drugie szkolenie: Jak zwiększyć sprzedaż w restauracji? Alkohol kluczem do sukcesu kierowane jest do menadżerów i właścicieli punktów gastronomicznych. Praktycy opowiedzą o tym jak skomponować menu alkoholowe i dobrać kartę alkoholi do potraw oraz charakteru lokalu. Warsztaty będą prowadzone przez utytułowanych mistrzów barmańskich z Flair Academy, którzy pokażą jak w prosty sposób wyróżnić restaurację poprzez odpowiedni wybór alkoholi oraz styl pracy barmana.

Szkolenie wprowadzające w świat win przeznaczone jest dla wszystkich miłośników wina. Organizatorzy zapraszają do podróży przez regiony, odmiany, rodzaje, roczniki i style, w której przewodnikami będą doświadczeni wykładowcy z Collegium Vini, od lat promujący kulturę wina w Polsce. Szkolenie pozwoli każdemu z uczestników dowiedzieć się jak rozpoznawać wina z różnych regionów,  jak dobierać poszczególne rodzaje win do odpowiednich potraw, a także co sprawia, że jedne wina nam smakują, a inne nie.

Osoby z branży mogą się zarejestrować on-line na http://www.wineandspirits.pl

(Maja Święcka)

 

tagi: targi ,