Do tego, że wody różnią się od siebie nie trzeba już nikogo przekonywać. Inna mineralizacja, położenie źródła, czy poziom nasycenia dwutlenkiem węgla sprawia, że smak każdej wody jest wyjątkowy. Różnice dostrzegają nie tylko sommelierzy. Można przekonać się o tym np. organizując w domu „water tasting". Bardziej wytrawni smakosze dostrzegą także, że wodę, podobnie jak wino, można dobierać do potraw.
Michael Mascha określił Cisowianką Perlage jako doskonałą wodę do wszystkich potraw, w szczególności do białego mięsa i drobiu: „To świetna woda do obiadu, czy kolacji. Małe bąbelki nadają wodzie „szampańskiego" smaku i delikatności, jednocześnie nie dominując nad smakiem potrawy. Cisowianka Perlage to woda o średniej mineralizacji, neutralnym ph i odpowiednim poziomie wodorowęglanów wspomagających trawienie. Ponadto, należy ona do wąskiej grupy wód premium, które serwowane są na stołach smakoszy."
O tym, że wodę można dobierać do potrawy świadczy fakt, iż w restauracjach na świecie coraz liczniej powstają karty wód. Jedno z pierwszych „wodnych menu" wprowadziła ekskluzywna restauracja La Pergola w rzymskim Hiltonie. Znajduje się w nim aż 50 pozycji wód z całego świata. W Polsce to nadal nowość. Można się jednak spodziewać, że już wkrótce w restauracjach pojawi się możliwość wyboru. Wśród najznakomitszych wód świata nie powinno zabraknąć polskiej Cisowianki Perlage.
Cisowianka Perlage swoją wyjątkowość zawdzięcza specjalnej metodzie nasycania naturalnym dwutlenkiem węgla. W połączeniu z unikalnym składem mineralnym smak nowej Cisowianki jest niezwykle delikatny i subtelny. Metoda „perlage" sprawia, że bąbelki są znacznie mniejsze i uwalniają się wolniej, dzięki czemu woda dłużej zachowuje swoje właściwości. Powstające musowanie przypomina to w wysokiej klasy winach musujących i szampanach. Metodę „perlage" po raz pierwszy w Polsce zastosowała Cisowianka.
Cisowianka Perlage dostępna jest w butelce o pojemności 0,7 wykonanej z najwyższej jakości materiału łączącego w sobie lekkość plastiku i estetykę szkła. Głębokie, butelkowe kolory, a także tradycyjny kształt butelki i papierowa etykieta sprawiają, że Cisowianka Perlage jest prawdziwą ozdobą stołu, co stanowi jej dodatkowy atut.
(Maja Święcka)
tagi: Cisowianka ,
Mondelez Polska, lider w branży przekąsek, ogłasza dwa nowe...
71 proc. osób po 60. roku życia chce pracować. Główną...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...
Kobiety wciąż są w mniejszości we władzach spółek...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...