Wywiady

Nowy wymiar przyjemności dla każdego!

Środa, 19 października 2022 Autor: Monika Książek , HURT & DETAL Nr 10/200. Październik 2022
Nowe serki wiejskie Almette to wyróżniający się na rynku koncept, który zaskakuje nowoczesną interpretacją klasycznego serka wiejskiego. Rozmawiamy na ten temat z Jackiem Wyrzykiewiczem, PR & Marketing Services Managerem w Hochland Polska.
Skąd pomysł na serek wiejski?

Serek wiejski to dla wielu z nas niezbędny element śniadania lub sprawdzone, szybkie, pożywne i wygodne rozwiązanie na drugie śniadanie, przekąskę w ciągu dnia, a nawet kolację. Marka Almette jako ekspert od naturalnych i lekkich serków twarogowych, poszerza swoją ofertę właśnie o serek wiejski. Trzy unikalne, niespotykane do tej pory na rynku warianty smakowe, zaspokoją wymagania największych smakoszy.

Jakie smaki są dostępne?

Linia obejmuje trzy warianty, pozwalające na delektowanie się różnorodnymi smakami. Serek wiejski z delikatnym serem ricotta, serek wiejski z twarożkiem kremowym oraz serek wiejski z naturalnym skyrem to przepis na przyjemność smaku, jakiej w tej kategorii produktów jeszcze nie było.

Czyli trzy nowe wymiary przyjemności?

Dokładnie tak. Nowe serki wiejskie Almette to odpowiedź na oczekiwania konsumentów dotyczące perfekcyjnego serka wiejskiego, zarówno w kontekście smaku, jak i konsystencji. Kształtne ziarenka, wyróżniające ten rodzaj serka, zanurzone zostały w trzech różnych „śmietankach”. W efekcie Serek wiejski z serem ricotta ma charakterystyczną słodkawą nutę, Serek wiejski z twarożkiem kremowym to neutralny wariant z jedynym w swoim rodzaju śmietankowym serkiem Almette, a Serek wiejski z naturalnym skyrem, dzięki zawartości tego naturalnego jogurtu typu islandzkiego, ma lekko kwaśny smak.

Czym jeszcze charakteryzują się nowe serki wiejskie Almette?

Mają trzy różne konsystencje – wersja z delikatną ricottą jest najmniej gęsta z trzech wariantów, serek ze skyrem cechuje gęstość średnia, a ten z twarożkiem kremowym najbardziej gęsty i kremowy. Po czym to poznać? Stopień gęstości oznaczony jest za pomocą skali na wieczku serka. Pomysł wprowadzenia skali gęstości widocznej na wieczku – od 1 do 3, gdzie 3 oznacza serek najbardziej gęsty – w naszych badaniach konsumenckich został bardzo wysoko oceniony przez konsumentów. Także kształt kubka został zaprojektowany w taki sposób, aby wygoda szła w parze z designem. Nowoczesna grafika z finezyjną falką podkreśla przyjemność jedzenia.

A jak zapamiętać swojego faworyta?

W tym może pomóc kolorystyka, ponieważ każdy z trzech serków ma „swój” kolor – niebieski to wariant z twarożkiem kremowym, czerwony z delikatną ricottą, a zielony z naturalnym skyrem. Pomysłowe i wygodne, prawda?

Co można powiedzieć na temat jakości serów wiejskich Almette?

Ich doskonała jakość wynika również z najwyższych standardów produkcji. Jednodniowe mleko jest codziennie odbierane od najlepszych dostawców i dowożone wyselekcjonowanymi, najbardziej optymalnymi trasami, by jak najszybciej trafiło na zamkniętą linię produkcyjną. Na koniec serki są pakowane w atmosferze ochronnej i przechodzą automatyczną kontrolę szczelności.

Serek wiejski Almette to idealna propozycja dla całej rodziny i nowy wymiar przyjemności dla każdego. Polecam!

Dziękuję za rozmowę.
Monika Książek




tagi: Almette , Hochland Polska , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,