Transgourmet Foodservice i Selgros łowią kulinarne talenty
Środa, 21 września 2022
Ruszyły eliminacje do Les Chefs en Or – polskiej edycji konkursu kulinarnego dla uczniów szkół gastronomicznych. Do 16 października chętni mogą zgłosić propozycję autorskiego dania rybnego poprzez formularz na stronie internetowej konkursu. Autorzy dziewięciu najlepszych receptur zmierzą się w finale w Instytucie Kulinarnym Transgourmet, gdzie do zdobycia będą nagrody pieniężne, miesięczny staż pod okiem ekspertów oraz nagrody dla szkół.
Po raz kolejny Transgourmet i Selgros umożliwiają młodym pasjonatom sztuki kulinarnej sprawdzenie swoich umiejętności w polskiej edycji konkursu Les Chefs en Or. Firma przyczynia się do rozwoju gastronomii od lat wspierając szkoły gastronomiczne, inwestując w najmłodsze pokolenie przyszłych szefów kuchni. Konkurs kulinarny dla szkół to jeden z przykładów – poprzednie edycje cieszyły się dużym zainteresowaniem i przyciągały wielu chętnych. Podobnie jak w ubiegłym roku, rywalizacja będzie miała dwustopniowy charakter. Etap online wyłoni dziewięciu najlepszych uczniów ze szkół w całej Polsce, którzy podczas wielkiego finału zmierza się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.
„Jak ryba w sosie” to temat zadania eliminacyjnego. Danie z dowolnej ryby, z autorskim sosem oraz dodatkiem skrobiowym i warzywnym można do 16 października zgłosić do konkursu poprzez formularz na stronie internetowej leschefsenor.pl. Spośród nadesłanych zgłoszeń jury składające się z przedstawicieli OSSKiC, Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz Kadry Narodowej Polskich Kucharzy wskaże ośmiu finalistów. Dziewiątego wybiorą obserwatorzy fanpage’a Instytutu Kulinarnego Transgourmet na Facebooku. 16 listopada cała dziewiątka zmierzy się w staraniach o główną nagrodę. A jest o co walczyć!
- Edukacja i inspiracja są wpisane w DNA naszej firmy, więc dla zwycięzców kolejnej edycji Les Chefs en Or przygotowaliśmy wyjątkowe nagrody. Zaproszenie najlepszego uczestnika na miesięczny staż w Instytucie Kulinarnym Transgourmet umożliwi zaobserwowanie umiejętności najlepszych kucharzy, ale przede wszystkim otrzymanie solidnej porcji wiedzy na temat produktów, technik kulinarnych oraz najnowszych trendów w gastronomii. – mówi Cezary Furmanowicz, Dyrektor Marketingu Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros Cash & Carry.
Dodatkowo dla zwycięzcy przewidziana jest nagroda pieniężna w wysokości 3000 zł, natomiast szkoła, do której uczęszcza otrzyma dodatkowo 5000 zł do wykorzystania na zakupy w Selgros Cash & Carry. Ponadto szkołę odwiedzą też eksperci z Instytutu Kulinarnego Transgourmet, którzy przeprowadzą profesjonalne szkolenie dla uczniów. Co więcej, Bartosz Peter przygotuje swoje popisowe danie rybne, którym zdobył uznanie w finale Global Chefs Challenge w czerwcu bieżącego roku. Dla drugiego i trzeciego miejsca również przewidziana jest gratyfikacja pieniężna. Szkoły wszystkich uczestników otrzymają bony zakupowe do wykorzystania w halach Selgros. Szczegóły zadania eliminacyjnego oraz regulamin konkursu znajdują się na stronie internetowej leschefsenor.pl. Zgłoszenia są przyjmowane do 16 października. Czekamy na przypływ kulinarnych inspiracji!
Do szeroko opisywanych w mediach oszustw, np. „na wnuczka”...
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.