W dniach od 24 do 26 marca goście odwiedzający stoisko Makro mogli między innymi obejrzeć kulinarny show, skosztować profesjonalnie zaparzonej kawy i smakowitych deserów, a także poznać najnowsze trendy w nakrywaniu stołu restauracyjnego. Motywem przewodnim tegorocznych targów były produkty spożywcze i przemysłowe z profesjonalnej linii Horeca Select, dedykowanej branży gastronomicznej i hotelarskiej.
Gospodarzami kulinarnego show byli jak zwykle Szefowie Kuchni z Centrum HoReCa, Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, którzy zaprezentowali najnowocześniejsze rozwiązania stosowane w profesjonalnej kuchni, a także doradzali przy wyborze sprzętu gastronomicznego. Pierwszy pokaz kulinarny pod hasłem „Pizza & Pasta" dedykowany był kuchni włoskiej. Następnie kucharze przyrządzili smakowite dania z wykorzystaniem wołowiny. Nie zabrakło również potraw rybnych, tym razem z łososiem w roli głównej.
Dla gości odwiedzających część barową przewidziano pokazy parzenia kawy. Na bazie produktów marki Rioba utytułowana baristka przygotowywała aromatyczne espresso oraz delikatne latte z syropami smakowymi. Dopełnieniem kawowych popisów były wyjątkowe desery kuszące owocową różnorodnością produktów Horeca Select. Na stoisku barowym pojawiły się także liczne przekąski sygnowane tą marką. W tym roku zaprezentowano nową, odświeżoną odsłonę baru Rioba, co spotkało się z dużym zainteresowaniem gości.
Podczas targów na stoisku Makro można było również obejrzeć ekspozycję stołu restauracyjnego oraz stołu bufetowego, przygotowanych przy wykorzystaniu produktów marki H-Line.
(Aleksandra Syrtów)
tagi: Makro ,
W tym roku Browar Okocim świętuje 180-lecie istnienia. Z tej...
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...