Organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu oraz Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu. Konkurs odbywał się pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Podczas oficjalnego spotkania, na którym wręczono nagrody, pojawiło się 200 gości reprezentujących branżę mięsną oraz instytucje i firmy z nią współpracujące. Do konkursu zgłoszono ponad 100 produktów.
W tegorocznej edycji konkursu zostały także wyróżnione produkty Pekpolu. Kiełbasa dębowa wyróżniona w grupie kiełbas: „kiełbasa świąteczna wędzona parzona", natomiast pasztet z żurawiną otrzymał wyróżnienie w grupie „pasztet pieczony". Szynka Dębowa, ostatnia nowość Pekpolu, otrzymała II miejsce w grupie wędlin: „szynka tradycyjna parzona".
(A.S.)
tagi: Pekpol ,
Wraz z początkiem lipca funkcję Dyrektora Marketingu...
Najpierw wprowadzenie podatku akcyzowego na saszetki...
Wstępne obliczenia sugerują, że trwające fale upałów w...
Ze wstępnych danych Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki...
Przedsiębiorcy wskazują, jak zaktywizować cztery wykluczone...
Jak wynika z analizy danych MRiT, w maju liczba wniosków...
Według najnowszego rynkowego raportu, obecnie 18,4% Polaków...