Charakterystyczną cechą kuchni węgierskiej jest stosowanie w wielu potrawach dużej ilości papryki oraz pomidorów. Na Węgrzech sama papryka doczekała się nawet miana czerwonego złota. Leczo to jedna z tradycyjnych potraw kuchni węgierskiej. Przepis na to proste, ale i trochę pracochłonne danie pozostaje niezmienny od lat. Klasyczne leczo najczęściej składa się z papryki, pomidorów, kiełbasy oraz cebuli. Na Węgrzech podaje się je jako samodzielną potrawę lub jako dodatek do dań mięsnych.
Marka Appetita postanowiła przybliżyć konsumentom ten charakterystyczny specjał kuchni węgierskiej. Na sklepowe półki trafiła właśnie Przyprawa do leczo. W składzie mieszanki znalazły się suszone warzywa takie, jak: czosnek, pomidor, cebula. Nowa przyprawa marki Appetita to również doskonała kompozycja podstawowych w kuchni węgierskiej przypraw: papryki, kminku, ziela angielskiego oraz pieprzu. Amatorzy gotowania znajdą na odwrocie opakowania sprawdzony przepis jak przygotować wyborne leczo.
Przyprawa do leczo jest kolejną propozycją marki Appetita w specjalnej linii Kuchnie narodów. Ta linia przypraw dzięki odpowiednio dobranym składnikom pomaga przyrządzić najlepsze dania z wielu kuchni świata.
Producent: Jutrzenka Colian
Produkt: Przyprawa do leczo
Gramatura: 20 g
Cena: ok. 1,40 zł
(Maja Święcka)
tagi: Apetita ,
W tym roku Browar Okocim świętuje 180-lecie istnienia. Z tej...
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...