Wiadomości

Alimentaria & Hostelco – rozpoczęły się międzynarodowe targi spożywczo-hotelarskie

Poniedziałek, 04 kwietnia 2022 Autor: Tomasz Pańczyk,
Targi Alimentaria wracają, skupiając się na rewitalizacji i internacjonalizacji sektora FMCG i hotelarskiego.

Od 4 do 7 kwietnia 2022 roku trwają międzynarodowe targi Alimentaria & Hostelco. Impreza odbywa się w centrum targowo-wystawienniczym Fira Barcelona Gran Via w Barcelonie. Jak informują organizatorzy, w tej edycji targów udział bierze ponad 3 tys. wystawców z całego świata. Celem wszystkich firm, które przyjeżdżają na targi jest zaprezentowanie oferty produktowej i usługowej oraz udział w rozwoju sektora.

Jak czytamy w informacji prasowej wydanej tuż przed targami, organizatorzy zaznaczają, że impreza jest również pretekstem do reaktywacji strategicznych sektorów hiszpańskiej gospodarki, które ucierpiały na skutek pandemii i licznych lockdownów.

Odwiedzający targi mają możliwość udziału w spotkaniach biznesowych. Podczas imprezy swoją ofertę przedstawiają producenci z wielu sektorów. Są nimi sektory takie jak: mięsny, mleczarski, przekąsek, słodyczy, produktów organicznych, przetworów, żywności funkcjonalnej czy gastronomii. Nie brakuje również firm z branży wyposażenia i parku technologicznego dla hotelarstwa i cateringu. W tegorocznej edycji organizatorzy zapowiadają obecność ponad 1400 kupców z całego świata i 12 500 umówionych spotkań biznesowych.

Jose Luis Bonet, dyrektor targów Alimentaria oraz prezes Hiszpańskiej Izby Handlowej podkreśla, że „jesteśmy bardzo zadowoleni z zaufania, którym po raz kolejny obdarzyły nas firmy z innych krajów. Cieszymy się również z faktu, że prawie jedna piąta firm, które są wystawcami to międzynarodowe firmy”.

tagi: Alimentaria , Hostelco ,