Nowości

OneDayMore rozpoczyna sprzedaż Roślinnych Burgerów, Kiełbasek, Mielonego i Klopsików

Środa, 17 listopada 2021
Polska marka z Poznania, OneDayMore wprowadziła na rynek, zapowiadane już wcześniej, w 100% roślinne zamienniki mięsa na bazie grochu i z dodatkiem białka dyni czy brązowego ryżu. Produkty dostępne są już w wybranych sieciach handlowych. Debiut firmy w tym sektorze zainicjowało uroczyste otwarcie nowego zakładu produkcyjnego, dedykowanego nowej linii asortymentowej.
W listopadzie br. w sprzedaży znalazły się cztery propozycje roślinnych alternatyw mięsa od OneDayMore: Roślinne Kiełbaski z grubo mielonym pieprzem i ziołami, Roślinne Burgery (klasyczny smak), Roślinne Klopsiki z czerwoną cebulką i tymiankiem, Roślinnie Mielone (delikatny, łagodny smak). Nowe produkty dedykowane są osobom, które ograniczenie ilości mięsa w diecie motywują względami zdrowotnymi, dobrostanem planety, bądź chęcią urozmaicenia standardowej diety. Wejście w niskoemisyjną kategorię produktową to element strategii firmy na rzecz realizacji zobowiązań wobec środowiska, w tym także ochrony zwierząt.

- Produkcja roślinnych zamienników mięsa to dla nas ważna decyzja biznesowa. W tym segmencie dzieje się dużo, ale jest jeszcze wiele do zrobienia, zwłaszcza, że zainteresowanie alternatywami dla mięsa nieustannie rośnie. Na tle konkurencji chcemy wyróżnić się dobrym składem, tak, by nie tylko zaspokoić oczekiwania konsumentów związane ze smakiem i zapachem, ale także aby nasze propozycje były wartościowym posiłkiem w diecie. – mówi Dariusz Haraj, CEO OneDayMore.

Zamienniki mięsa z nowej oferty OneDayMore oparte są w całości na składnikach roślinnych. Bazą produktów jest groch, stanowiący źródło białka. Receptury produktów zostały wzbogacone w składniki często niedoborowe w dietach roślinnych (witaminę B12 i żelazo), zgodnie z deklaracją producenta nie zawierają soi i pszenicy. Produkty zostały stworzone z myślą nie tylko o zdeklarowanych wegetarianach, weganach, ale przede wszystkich osobach, które starają się ograniczyć mięso w swojej diecie.

- Dzięki użytym przez nas surowcom, Roślinne Zamienniki Mięsa wizualnie i sensorycznie przypominają mięsne odpowiedniki, co ma potwierdzenie w testach sensorycznych i badaniach preferencji konsumenckiej. - informuje producent. „Krwista” barwa pochodzi z buraka, a pożądane przez konsumenta smak i zapach uzyskano przy użyciu wyłącznie naturalnych przypraw i aromatów.

Nowe, roślinne produkty OneDayMore dostępne są w opakowaniach przyjaznych środowisku. Ich składowymi są dwa, łatwe w segregacji komponenty – papierowa tacka oraz folia.
  • Roślinne Kiełbaski z grubo mielonym pieprzem i ziołami – zamiast tradycyjnej osłonki pokryte są osłonką z alginianów pozyskiwanych z alg morskich, co zapewnia przyjemne gryzienie, odpowiadające produktom mięsnym.
  • Roślinne Klopsiki z czerwoną cebulką i tymiankiem – do spożycia z ziemniakami, a także z dodatkiem sosów, klusek, gnocchi.
  • Roślinne Burgery, klasyczny smak – do pieczywa jako standardowy burger lub dodatek do grillowanych warzyw.
  • Roślinnie Mielone, delikatny, łagodny smak – uniwersalny zamiennik mięsa mielonego. Można go użyć jako farszu do pierogów, gołąbków, pieczonych warzyw, a także przygotowania lasagne, dań z makaronem lub można uformować z niego pulpeciki.
Ro__linne_zamienniki_mi__sa_ODM.jpg




tagi: OneDayMore , roślinne burgery , kiełbaski , mielone , klopsiki , rynek spożywczy , sprzedaż handel , konsument ,