„Nowa Wytwórnia. Tu Warzy Okocim” - powstał nowy mini-browar w Krakowie
Czwartek, 04 listopada 2021
Marka Okocim we współpracy z twórcami krakowskiej sieci restauracji Pino uruchomiła koncept gastronomiczny pn. „Nowa Wytwórnia. Tu Warzy Okocim”. W ramach inicjatywy, w zupełnie nowym miejscu na gastronomicznej mapie Krakowa – w kompleksie restauracyjnym Fabryczna 13 – powstał mini browar.
„Nowa Wytwórnia. Tu warzy Okocim” – to innowacyjny browar restauracyjny, w którym piwowarski „know-how” Browaru Okocim spotyka się ze znakomitą kartą dań. Można tu spróbować świeżych, warzonych na miejscu piw rzemieślniczych, które świetnie komponują się z nowoczesnym menu. Za receptury piw odpowiadają doświadczeni piwowarzy Browaru Okocim i dwóch przeszkolonych w Okocimiu, pod okiem Pawła Zycha, piwowarów, Paweł Poręba i Dawid Padoł, którzy teraz warzą piwa w browarze restauracyjnym.
– Browar Okocim to ponad 175 lat piwowarskiej tradycji. Dla jego założyciela Jana Goetza Okocimskiego, niezwykle ważne było uczciwe i rzetelne podejście do rzemiosła - Goetz warzył najlepsze piwo z najlepszych składników. Odkąd w Okocimiu uwarzyliśmy pierwsze piwo jasne pełne, nieustannie pracujemy nad nowymi recepturami, nie boimy się wyzwań i eksperymentów. Właśnie dlatego współtworzymy projekt ”Nowa Wytwórnia. Tu warzy Okocim”. Zapraszamy konsumentów do kameralnego browaru, by z bliska zobaczyli jak powstaje piwo, spróbowali go prosto z tanka i poznali nowe smaki. Chcemy, by było to nowoczesne miejsce, zanurzone w klimat miasta, a jednocześnie czerpiące z okocimskiej tradycji – mówi Halina Jasonek z zespołu marki Okocim.
Dla gości dostępne są m.in.: czeski Pils z ziołowo-kwiatowymi aromatami szlachetnego czeskiego chmielu oraz zbożowo-chlebową słodowością, Weizen czyli klasyczne, bawarskie piwo pszeniczne, w którym dominują bananowo-goździkowe aromaty, Hazy APA z aromatami białych owoców, cytrusów i winogron, Cold IPA chmielone amerykańskimi odmianami chmieli oraz orzeźwiająca Pszenica z Mango i Marakują.
Nowa Wytwórnia. Tu Warzy Okocim została otwarta pod koniec października i znajduje się w nowoczesnym kompleksie Fabryczna 13 w Krakowie, który powstał na terenach dawnej fabryki alkoholi Polmos. Oprócz minibrowaru na terenie znajduje się pięć innych restauracji, centrum wellness z basenem i grotą solną. Nowa Wytwórnia. Tu Warzy Okocim jest otwarta codziennie, w godzinach 12:00 – 22:00.
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.