Nowości

Wakacyjne gotowanie – pomysły na lekkie dania obiadowe

Czwartek, 05 sierpnia 2021
Wakacje w pełni, a Ty nie masz pomysłu na kolejny letni posiłek? Zainspiruj się produktami od marki Vegeta, które wzbogacą smak Twoich letnich potraw! Mieszanki przypraw sprawdzą się doskonale do lekkich sałatek, dipów i dań obiadowych – podkreślą smak świeżych, sezonowych produktów. Mieszanki zawierają wyłącznie naturalne składniki: suszone warzywa oraz starannie wyselekcjonowane zioła i przyprawy. Wybierz swoją ulubioną mieszankę przypraw i poczuj smak lata!
Jakie potrawy sprawdzą się w letniej kuchni?

Posiłki przygotowywane w okresie letnim, rządzą się swoimi prawami. Na talerzu powinno być kolorowo, świeżo i zdrowo. Planując posiłki, wybieraj głównie produkty sezonowe, z których przyrządzisz lekkie przekąski i sałatki – dania idealne na obiad, kolację czy spotkanie z przyjaciółmi. Bogactwo świeżych warzyw w zasięgu ręki pozwala stworzyć wyjątkowe, pełnowartościowe dania, które zaspokoją głód o każdej porze dnia. Przykładem takich potraw może być popularna w sezonie letnim sałatka grecka, kultowa mozzarella z pomidorami, czy tradycyjne grillowane ziemniaki z ziołami. Pamiętaj, że latem doskonale sprawdzą się również dania bezmięsne – ich przyrządzenie zajmuje mniej czasu i są lżejsze dla organizmu obciążonego upałami. Co również ważne, przygotowanie letnich posiłków nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych – z ich przyrządzeniem poradzi sobie nawet najmniej doświadczony kucharz. Wystarczy wybrać dobrej jakości produkty, podkreślić ich smak aromatycznymi mieszankami przypraw Vegeta Natur – i zdrowy, letni posiłek gotowy!

W ofercie Vegeta Natur znajdują się m.in.:
•    Vegeta Natur do greckiej sałatki
•    Vegeta Natur do mozzarelli i pomidorów
•    Vegeta Natur do sałatek i dipów
•    Vegeta Natur do ziemniaków z ziołami

Przechwytywanie_2.JPG

Sprawdź, inspirujące przepisy na letnie posiłki z mieszankami Vegeta Natur.


1)    Sałatka grecka

Składniki:
•    Mieszanka sałat
•    Sezonowe warzywa
•    Ser feta
•    Oliwa
•    Ocet

Sposób przygotowania:
1. Warzywa umyć i pokroić.
2. Posypać przyprawą według własnych upodobań.
3. Dodać oliwę oraz ocet do smaku.
4. Wymieszać.


2)    Dip

Składniki:
•    Oliwa
•    Woda
•    Ocet

Sposób przygotowania:
1.    2 łyżeczki przyprawy zmieszać z 3 łyżkami oliwy, 2 łyżkami wody i jedną łyżką octu.
2.    Wymieszać.


3)    Ziemniaki z ziołami

Składniki:
•    Ziemniaki

Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki umyć, pokroić w plastry lub ćwiartki.
2. Posypać przyprawą, około 1 łyżeczki na 100g ziemniaków i wymieszać.
3. Smażyć na patelni, piec w piekarniku lub na głębokim tłuszczu.


Więcej informacji na temat produktów Vegeta Natur oraz inspiracje kulinarne marki Podravka znajdziesz na stronie www.podravka.pl oraz na kanale YouTube Podravka Polska.



tagi: Vegeta , wakacyjne gotowanie , lekkie dania obiadowe , przepisy , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument ,