Kategorie produktów

Na wielkanocnym stole ...

Poniedziałek, 19 marca 2007 HURT & DETAL Nr 3 (13) / 2007
Zbliża się okres świąt Wielkanocy. Jest to okres, w którym poszukujemy czegoś nowego na świąteczny stół. Jakie wędliny polecają Państwo na tegoroczne święta?

Piotr Wiewióra, Dyrektor ds. sprzedaży ZPM Henryk Kania

Nasza firma wyrasta z głębokich tradycji rzemiosła masarskiego istniejących w Pszczynie jeszcze na przełomie XIX i XX wieku. Wtedy to, w roku 1897, na terenie gdzie obecnie znajduje się ZPM Henryk Kania S.A. powstała miejska rzeźnia, z powodzeniem funkcjonująca do połowy XX wieku. Z czasem obok wybudowano niewielką masarnię, której niektóre budynki istnieją jeszcze do dzisiaj. Jednak to już zamierzchła przeszłość, obecnie firmę mieszczącą się na tym samym terenie mamy przyjemność zaprezentować Wam jako nowoczesne przedsiębiorstwo rodzinne którego zdolności wytwórcze wynoszą ponad 100 ton dziennej produkcji. Z tamtych czasów ściągnęliśmy receptury,dopracowaliśmy
smaki i aromaty tradycyjnych wędlin, które planujemy wprowadzić na święta Wielkanocne wraz z nowymi opakowaniami oraz naszym nowym Brandem. Oprócz tradycyjnych wyrobów świątecznych takich jak: szynka tradycyjna, polędwica sopocka, baleron, kiełbasa biała, polecamy również do sprzedaży produkty surowe wędzone: polędwica łososiowa, ogonówka wędzona, boczek duński wędzony. Naszym zdaniem klient w Polsce oczekuje produktów najwyższej jakości, o tradycyjnym smaku za które skłonny jest zapłacić określoną cenę. Bardzo ważny jest również sposób podania produktów klientowi, obok tradycyjnej lady również hermetycznie zapakowany, plastrowany, sprzedawany w nowoczesnej dystrybucji. Pod koniec miesiąca planujemy wprowadzić nową linię dla dzieci: parówki, hamburgery, szynkę drobiową i wieprzową w plastrach. Będą to produkty o najwyższej jakości, spełniające najwyższe standardy bezpieczeństwa z bardzo atrakcyjną szatą graficzną.


Tomasz Sandomierski , Dyrektor Marketingu Indykpol S.A.


W ramach oferty wielkanocnej na rok 2007 firma
Indykpol S.A. proponuje mięsa kulinarne, a w ramach nich Pierś maślaną z najlepszego i najdelikatniejszego mięsa - piersi indyczej. Stworzoną z myślą o wspólnych, rodzinnych obiadach, łączy w sobie wyśmienity smak oraz łatwość i wygodę przygotowania. Łagodna zalewa maślana nadaje piersi delikatny i soczysty smak i aromat. Dzięki temu, że jest to produkt mrożony, przez cały okres przechowywania zachowuje swoją świeżość oraz wyśmienity smak po upieczeniu. Natomiast Przysmak Wokulskiego to mięso z piersi gęsiej w specjalnej marynacie podkreślającejjej wyjątkowe walory smakowe. Jest to produkt mrożony, gotowy do pieczenia. Z kategorii szlachetnych produktów, czyli szynek i wędzonek polecamy znany i ceniony przez konsumentów Filet Specjał, Szynkę Guliwer o tradycyjnym smaku oraz delikatne Carpaccio z polędwiczek indyczych wędzone na zimno. Na szczególną uwagę zasługuje Filet Indykpol, będący nowością w ofercie, przygotowany z delikatnego mięsa z piersi indyczej o najwyższej jakości. Indykpol S. A. jest znany z produkcji wyśmienitych pasztetów, w ramach których gorąco polecamy: pasztet domowy lub jego wersję smakową ze śliwkami oraz pasztet zapiekany z dodatkiem majeranku oraz pieprzu ziołowego. Na okres wielkanocny przygotowana została również nowa linia smakowitych pasztetów: pasztet
francuski, delikatny drobiowy, myśliwski oraz pasztet z gęsi.


Magda Muchowicz, Zakłady Mięsne „Madej&Wróbel”


Na święta wielkanocne oprócz tradycyjnych wędlin typu : kiełbasa myśliwska, jałowcowa, krakowska sucha, polecamy gamę wyrobów naturalnych: kiełbasa wieprzowa z cielęciną, kiełbasa chłopa, szynkę naturalną pieczoną. Są to wyroby oparte na tradycyjnych technologiach. W szczególności polecamy szynkę naturalną pieczoną. Jest to smakowita, naturalna szynka bez dodatku polifosforanów. Wyróżnia się doskonałym smakiem i wyjątkową kruchością. Cienka warstwa tłuszczu oraz brązowo wiśniowo barwa wędzenia dodatkowo uatrakcyjnia ten produkt. Kiełbasy typu wieprzowa z cielęciną i chłopa znakomicie uatrakcyjnią wielkanocny stół. Tym bardziej, że wędzenie ich na tradycyjnych komorach pozwala uzyskać charakterystyczny smak i zapach.


Zbigniew Czyżewski, Dyrektor Marketingu, Zakład Mięsny „Wierzejki”


Oczekując na radosne Święta Wielkanocne, Zakład Mięsny „Wierzejki” jak każdego roku przygotowuje dla swoich klientów ofertę handlową, będącą swego rodzaju powrotem do tradycji wędliniarskich
naszych przodków. Korzystając z okresu mniej pracowitego, związanego z wielkim postem, pracownicy firmy dokładają wszelkich starań, by wyroby kierowane na stół świąteczny naszych klientów zapewniły im wyjątkowe wrażenia smakowe i oczywiście estetyczne. W sieci naszych sklepów firmowych oferujemy na te wyjątkowe dni grupy wędlin, które – mamy nadzieję zadowolą konsumentów – będą tworzyły swoisty klimat wyrobów domowej produkcji. Nie zabraknie na pewno tradycyjnych wędzonek, kiełbas, wędlin podrobowych, pieczeni, produktów garmażeryjnych, surowych mięs garmażeryjnych (gotowych do spożycia po obróbce termicznej w domowych warunkach) i jako nowość gotowych produktów spożywczych (przeznaczonych bezpośrednio do konsumpcji, jak również po podgrzaniu). Mamy nadzieję, że tak przygotowana oferta świąteczna zadowoli naszych klientów i ich najbliższych.


Katrzyna Gacek, Dyrektor ds. Sprzedaży i Marketingu Zakłady Mięsne PRIME FOOD


Na Świątecznym stole nie powinno zabraknąć mięs do pieczenia. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom nowoczesnego klienta, przygotowaliśmy linię produktów do pieczenia, doskonałych właśnie na świąteczny stół. Są to porcje mięs przyrządzonych według staropolskich receptur z najlepszych gatunków mięs. W skład linii wchodzi sześć elementów: łopatka, szynka, karkówka, boczek, schab i golonka. Każdy z nich ma inną nutę smakową. Elementy te zawinięte są w folii, gotowe do pieczenia. Przygotowanie ich jest łatwe, nawet dla niedoświadczonej gospodyni. Inną propozycją świąteczną są medaliony, czyli „rozbite” kotlety ze schabu, polędwiczki, karkówki i szynki. Jest to propozycja dla osób lubiących stosować własne kompozycje smakowe z ulubionych przypraw.


tagi: mięso,wielkanoc,wędliny,nowości ,