Advertisement

Wiadomości

"Jakość Roku 2009" dla Loyd Tea Green Sense

Piątek, 05 lutego 2010
„Jakość Roku 2009" oraz „Jakość Roku Srebro" dla Mokate SA za linię herbat Loyd Tea Green Sense - to najnowsze trofea, które dołączą do bogatej kolekcji wyróżnień Mokate. O przyznaniu zaszczytnych tytułów zadecydowała Kapituła Programu „Jakość Roku", opierając się na wynikach ewaluacji dokonanej przez ekspertów Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji, które m.in. wzięło pod uwagę skuteczne prowadzenie polityki jakości w firmie i zaangażowanie załogi w optymalizację procesów jakościowych.

„Docenienie naszej nowej linii herbat Loyd Tea Green Sense jest dla nas bardzo ważne, jako że produkt ten jest jedną z najbardziej pracochłonnych i zarazem „dopieszczonych" innowacji ostatniego okresu. Otrzymane nagrody potwierdzają pomyślny wynik weryfikacji, jaką herbaty te przeszły już na rynku" - mówi Sylwia Mokrysz, członek Zarządu Mokate S.A. - „Nowa linia herbat zielonych Loyd Tea Green Sense Aromatherapy to herbaty kopertkowane, bardzo nowoczesne, z egzotycznymi dodatkami smakowymi. Poszczególne jej rodzaje zawierają susz: granatu, limonki, aloesu, czerwonego grapefruita, opuncji oraz pigwy. Oprócz walorów smakowych cieszą również zmysł węchu swoimi wyjątkowymi aromatami. Na szczególną uwagę zasługuje rarytas dla koneserów - herbata biała z lawendą."

Wszystkie herbaty Loyd Tea Green Sense Aromatherapy posiadają potencjał antyoksydacyjny (PAX). Są bogatym źródłem przeciwutleniaczy, które osłabiają negatywne działanie wolnych rodników, chronią DNA i wpływają korzystnie na prawidłowe funkcjonowanie organizmu.

Ogólnopolski Program Promocji Jakości w Polskich Przedsiębiorstwach "Jakość Roku 2009" jest organizowany już po raz czwarty przez Polskie Centrum Badań i Certyfikacji S.A. oraz redakcję Biznes Raportu ukazującego się w Gazecie Prawnej. Konkurs skierowany jest do przedsiębiorców i firm, które ze szczególną uwagą podchodzą do kwestii jakości i wysokich standardów pracy. 

Podstawowym kryterium wyboru jest podejście firmy do kwestii zarządzania jakością. Przy wyborze laureatów decydują m.in.: wdrożone systemy jakości np. ISO, czy BRC, systemy bezpieczeństwa żywności np. HACCP, a także uwzględnienie wysokich standardów w misji przedsiębiorstwa oraz zaangażowanie w stałe podnoszenie jakości przez pracowników przedsiębiorstwa.

Od ubiegłorocznej edycji firmy mogą ubiegać się dodatkowo o Złotą i Srebrną Nagrodę Jakość Roku, przyznawaną odpowiednio dla dwu- i trzykrotnych laureatów konkursu.

(Maja Święcka)

tagi: Mokate ,