Wiadomości

"Jakość Roku 2009" dla Loyd Tea Green Sense

Piątek, 05 lutego 2010
„Jakość Roku 2009" oraz „Jakość Roku Srebro" dla Mokate SA za linię herbat Loyd Tea Green Sense - to najnowsze trofea, które dołączą do bogatej kolekcji wyróżnień Mokate. O przyznaniu zaszczytnych tytułów zadecydowała Kapituła Programu „Jakość Roku", opierając się na wynikach ewaluacji dokonanej przez ekspertów Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji, które m.in. wzięło pod uwagę skuteczne prowadzenie polityki jakości w firmie i zaangażowanie załogi w optymalizację procesów jakościowych.

„Docenienie naszej nowej linii herbat Loyd Tea Green Sense jest dla nas bardzo ważne, jako że produkt ten jest jedną z najbardziej pracochłonnych i zarazem „dopieszczonych" innowacji ostatniego okresu. Otrzymane nagrody potwierdzają pomyślny wynik weryfikacji, jaką herbaty te przeszły już na rynku" - mówi Sylwia Mokrysz, członek Zarządu Mokate S.A. - „Nowa linia herbat zielonych Loyd Tea Green Sense Aromatherapy to herbaty kopertkowane, bardzo nowoczesne, z egzotycznymi dodatkami smakowymi. Poszczególne jej rodzaje zawierają susz: granatu, limonki, aloesu, czerwonego grapefruita, opuncji oraz pigwy. Oprócz walorów smakowych cieszą również zmysł węchu swoimi wyjątkowymi aromatami. Na szczególną uwagę zasługuje rarytas dla koneserów - herbata biała z lawendą."

Wszystkie herbaty Loyd Tea Green Sense Aromatherapy posiadają potencjał antyoksydacyjny (PAX). Są bogatym źródłem przeciwutleniaczy, które osłabiają negatywne działanie wolnych rodników, chronią DNA i wpływają korzystnie na prawidłowe funkcjonowanie organizmu.

Ogólnopolski Program Promocji Jakości w Polskich Przedsiębiorstwach "Jakość Roku 2009" jest organizowany już po raz czwarty przez Polskie Centrum Badań i Certyfikacji S.A. oraz redakcję Biznes Raportu ukazującego się w Gazecie Prawnej. Konkurs skierowany jest do przedsiębiorców i firm, które ze szczególną uwagą podchodzą do kwestii jakości i wysokich standardów pracy. 

Podstawowym kryterium wyboru jest podejście firmy do kwestii zarządzania jakością. Przy wyborze laureatów decydują m.in.: wdrożone systemy jakości np. ISO, czy BRC, systemy bezpieczeństwa żywności np. HACCP, a także uwzględnienie wysokich standardów w misji przedsiębiorstwa oraz zaangażowanie w stałe podnoszenie jakości przez pracowników przedsiębiorstwa.

Od ubiegłorocznej edycji firmy mogą ubiegać się dodatkowo o Złotą i Srebrną Nagrodę Jakość Roku, przyznawaną odpowiednio dla dwu- i trzykrotnych laureatów konkursu.

(Maja Święcka)

tagi: Mokate ,