Z rynku FMCG

Tradycyjnie lokalne produkty

Poniedziałek, 22 marca 2021
Regionalne produkty cieszą się w Polsce coraz większą popularnością, są poszukiwane nie tylko przez koneserów zdrowej żywności. Wybieramy je ze względu na przywiązanie do danego regionu, lokalny patriotyzm, ale przede wszystkim z uwagi na ich wysoką jakość i wyjątkowy naturalny smak.
Takimi cechami odznaczają się produkty wyróżnione certyfikatem „Jakość Tradycja” - znakiem krajowego systemu jakości żywności, którego celem jest wyróżnianie produktów żywnościowych wysokiej jakości z uwzględnieniem produktów tradycyjnych, które posiadają co najmniej 50-letnią historię wytwarzania. Znak ten posiadają: Twaróg Garwoliński tłusty, Twaróg Garwoliński półtłusty, Maślanka Garwolińska naturalna i Serek Homogenizowany waniliowy. Wszystkie powstają z wysokiej klasy mleka pochodzącego od lokalnych dostawców. Każdy z nich jest wytwarzany starannie, w pieczołowitym procesie nawiązującym do tradycyjnych metod wyrabiania nabiału. Dzięki temu powstają produkty wyróżniające się naturalnym smakiem, których jakość mówi sama za siebie. Mają ceniony przez konsumentów prosty skład, będący obecnie jednym z głównych wyznaczników zdrowego i bezpiecznego produktu oraz cenne składniki odżywcze. Produkty nabiałowe stanowią znakomitą bazę do wielu dań tradycyjnej kuchni polskiej oraz mogą być inspiracją do tworzenia smakowitych nowoczesnych potraw. Zachęcamy do gotowania i tradycyjnie życzymy smacznego!



tagi: tradycyjnie produkty , lokalne produkty , sprzedaż , handel , produkcja , rynek spożywczy ,