Nowości

Świąteczne przepisy Sertop – perliczka z serkiem topionym

Wtorek, 09 marca 2021
Składniki
•    1 perliczka
•    2 cienkie płaty słoniny
•    24 małe młode cebulki
•    24 małe pieczarki
•    1 serek topiony Złoty Ementaler SERTOP
•    50 g masła
•    gruba sól
•    pieprz

Sposób przygotowania
Perliczkę umyj i osusz, do środka włóż serek topiony posypany solą i pieprzem. Tuszkę obłóż płatami słoniny i zwiąż; zrumień w brytfannie z połową masła, posyp solą i pieprzem. Cebulki obierz, oczyść pieczarki. Smaż na patelni w pozostałym maśle, aż do całkowitego odparowania wody, dopraw solą i pieprzem. Cebulki i pieczarki ułóż wokół perliczki. Piecz, często podlewając sosem. 60 min. w temp. 230°C, aż mięso zmięknie.

Więcej przepisów na www.serkiwkuchni.pl



tagi: świąteczne przepisy , Sertop , perliczka z serkiem topionym , produkty spożywcze , sery , nabiał , sprzedaż , handel , konsument ,