Nowości

Świąteczne przepisy Sertop – babeczki jajeczne z serkiem topionym

Wtorek, 09 marca 2021
Składniki
•    6 jajek
•    1 ząbek czosnku
•    100g serka topionego Złoty Ementaler SERTOP
•    2 łyżki posiekanego szczypiorku
•    1 papryka
•    130g wędzonego boczku
•    szczypta płatków chili
•    sól i pieprz do smaku
•    łyżeczka masła

Sposób przygotowania:
Do przygotowania babeczek będziemy potrzebować formy na muffiny. Jeżeli używacie formy metalowej musicie posmarować ją masłem.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. W międzyczasie kroimy paprykę i boczek w drobną kosteczkę. Siekamy szczypiorek. Czosnek wyciskamy przez praskę lub także drobno kroimy.
W misce roztrzepujemy jajka. Dodajemy do masy pokrojony w kawałeczki serek topiony, doprawiamy solą i pieprzem oraz płatkami chili.
Wszystkie składniki mieszamy łyżką.
Wlewamy masę do formy i pieczemy przez 20 minut.

Więcej przepisów na www.serkiwkuchni.pl



tagi: świąteczne przepisy , Sertop , babeczki jajeczne z serkiem topionym , produkty spożywcze , sery , nabiał , sprzedaż , handel , konsument ,