Advertisement

Z rynku FMCG

Olewnik – pieczone na miodzie – linia wędlin która smakuje i wspiera

Poniedziałek, 28 grudnia 2020
W marce Olewnik kunszt wędliniarstwa stał się nie tylko rodzinną tradycją ale również pasją. „W poszukiwaniu pomysłów na unikatowe, wykwintne połączenie smakowe nie musieliśmy szukać daleko – ponieważ jesteśmy Mecenasem Pszczół niemal oczywistym stało się dla nas partnerstwo sztuki bartnictwa z wyśmienitym gatunkowo mięsem które musi dać spektakularny efekt.” – mówi Anna Olewnik, Prezes rodzinnego przedsiębiorstwa które w roku 2020 może poszczycić się pierwszą branżową lokatą wg raportu Fundacji Firmy Rodzinne – Najmocniejsze Marki Rodzinne w Polsce.
Owocem tej jakże wyrafinowanej w smaku współpracy jest nowa linia produktów: Olewnik – Pieczone na Miodzie, która na początku grudnia trafiła do sklepów w całej Polsce. To połączenie najwyższej jakości mięsa, bogatego w smaku miodu wielokwiatowego i kompozycji aromatycznych przypraw. W linii znalazły się trzy klasyczne propozycje: szynka pieczona na miodzie która zaskakuje nie tylko nutą wielokwiatowego nektaru ale również smakiem suszonej gruszki, schab pieczony na miodzie, który tak jak i szynka uwiedzie brakiem zbędnego tłuszczu oraz rumianą, złocistą skórką oraz kiełbasa pieczona na miodzie której delikatną słodycz przełamuje intensywny w smaku młotkowany pieprz.

„To linia w której nie ma miejsca na kompromis – musi wyróżniać się nie tylko wizualnie bo jak wiemy z badań nasi Konsumenci cenią nas za oryginalny kształt i wygląd produktów, ich indywidualne opakowanie ale również za gwarancję smaku i jakość rozumianą przez brak dodatku fosforanów, czy glutaminianu sodu.” – mówi Beata Zielińska, Dyrektor Marketingu grupy Olewnik. „W poszanowaniu dla środowiska naturalnego, z dużym wsparciem dla przemysłu miodowego OLEWNIK wspiera lokalne pasieki – nie tylko poprzez budowę własnej ale również szereg działań społecznie odpowiedzialnego biznesu pomagającego rodzimemu rolnictwu, by jak najdłużej cieszyć się tym jakże cennym dobrem jakim jest naturalny, polski miód.” – dodaje.

Olewnik – Pieczone na Miodzie to niebanalne połączenie smakowe będące jednocześnie doskonałą propozycją na noworoczny stół. Kruche wędliny i słodycz miodu uwiodą podniebienie niejednego gościa. Linia dostępna w sprzedaży w sieciach handlowych oraz sklepach detalicznych od grudnia.



tagi: Olwenik , nowości , produkty , pieczone na miodzie , wędliny , artykuły spożywcze ,