Nowości

Polski soczysty drób w nowej odsłonie Wędlin z Kurnej Półki

Czwartek, 24 września 2020
ZM Silesia wprowadza pod marką CEDROB kolejne nowości z kurczaka w linii Wędlin Kurna Półka. Są to Mięsiwo Pieczone z Kurnej Półki z dodatkiem czarnego pieprzu oraz wersja z dodatkiem cebuli.
Nowe produkty charakteryzują się wysoką mięsnością – w 100g produktu jest 100g mięsa z kurczaka. Sięgając po te produkty, konsumenci mają pewność, że kupują wysokiej jakości wyrób wyprodukowany w Polsce, wyłącznie z krajowego mięsa oraz przez firmę ze 100-proc. polskim kapitałem.

Nowości mają doskonałą delikatną konsystencję. Przenika je wyczuwalny smak i aromat. Wysoka jakość i walory smakowe uzyskiwane są dzięki najwyższej jakości surowca oraz autorskiej mieszanki przypraw.

Beata Mroziuk z Zakładów Mięsnych Silesia podkreśla: „W odpowiedzi na trend prawidłowego odżywiania się i oczekiwania konsumentów co do prostego składu oferowanych produktów, wprowadziliśmy kolejne nowości w linii Kurna Półka. Charakteryzują się prostym składem - zawierają tylko przyprawione mięso z kurczaka i sól peklującą. Nie ma tu miejsca dla glutaminianu sodu, fosforanów czy barwników. Są doskonałym uzupełnieniem codziennej diety jako dodatek do kanapek i przekąska z ulubionym dipem lub sałatką”.

Kurczak cieszy się w Polsce dużym powodzeniem, zjadamy go średnio 30,5 kg rocznie na osobę. Drób zaleca się szczególnie młodszym dzieciom, rekonwalescentom, osobom starszym, a także sportowcom. Kurczak jest bogatym źródłem aminokwasów, ma łatwo przyswajalne tłuszcze, zawiera dużą ilość witamin i karotenów.

Wszystkie drobiowe wyroby wytwarzane w Zakładach Mięsnych Silesia dostępne są pod marką CEDROB.



tagi: drób , Wędlin z Kurnej Półki , CEDROB ,