Wiadomości

Medale „Good Cheese” dla serów Hochland

Wtorek, 22 września 2020
Sery z oferty Hochland zdobyły medale w kilku kategoriach. Złoty Medal w konkursie „Good cheese” zdobyła tegoroczna nowość - Almette bez laktozy w kategorii serek do smarowania. Srebrny Medal w kategorii „ready to go” zdobył ser Hochland Kanapkowy mini śmietanka i szczypior, a w kategorii ser „na deskę” srebro otrzymał ser Valbon.
W Polskim Kongresie Serowarskim uczestniczyli producenci nabiału, przedstawiciele mediów, uczelni oraz dostawców rozwiązań technologicznych. Sery oceniali profesjonaliści: kucharze i szefowie restauracji.  Organizatorem wydarzenia było Wydawnictwo Bikotech. W programie jak zwykle znalazło się sporo nowości. Uczestnicy Gali mieli również możliwość degustacji zwycięskich serów na specjalnie przygotowanym stole serowym.
 
Konkurs „Good Cheese” dedykowany jest producentom, którzy komercyjnie oferują ser na polskim rynku. Nie ma w nim przegranych, ponieważ ogłaszane są jedynie trzy pierwsze miejsca w każdej ocenianej kategorii. W tym konkursie liczy się smak, bardzo dziękujemy za uzyskane wyróżnienia i cieszymy się, że nasze sery smakują! Hochland – to jest pyszne – od lat – niezmiennie! - powiedział Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.
 
Hochland działa na polskim rynku od ponad 25 lat, do portfela marek należą najpopularniejsze sery: Hochland, Almette, Valbon. Produkuje w Polsce w dwóch fabrykach: w Kaźmierzu i Węgrowie.



tagi: „Good Cheese” , sery Hochland , Polski Kongres Serowarski ,