Wraz z początkiem roku szkolnego zmieniają się potrzeby konsumentów. Powrót dzieci do szkoły wiąże się bowiem ze zmianą nawyków żywieniowych, które sprawiają, że w koszykach zakupowych znajduje się coraz więcej produktów, niezbędnych do przygotowania szkolnej śniadaniówki i lunch boxów. Wśród tych produktów są także serki topione, które ze względu na różnorodność smaków pozwalają urozmaicić posiłek dziecka, a także związać ze sobą wszystkie dodatki w postaci wędlin i warzyw, dzięki czemu kanapka nie rozlatuje się w ręce.
Czy szkolny posiłek małego dziecka różni się w stosunku do tego, nastoletniego? Z pewnością tak! Maluchom warto zrobić kanapkę, z której nic nie wypada w trakcie jedzenia, a starszym dzieciom dodać porcję serka do zjedzenia solo lub połączyć go ze zdrową sałatką warzywną i kaszami. Bo wiek dziecka w znacznym stopniu determinuje jego dietę, o czym warto pamiętać, aby posiłek był chętnie zjadany.
Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop sp. z o.o.tagi: Sertop , serki , wybory zakupowe ,
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Eksperci szacują, że niewyspani pracownicy mogą kosztować...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...