Z rynku FMCG

Dlaczego warto postawić na serki topione latem?

Czwartek, 21 maja 2020

Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop sp. z o.o.
Wysokie temperatury sprzyjają psuciu się nabiału i to właśnie dlatego warto zadbać o zachowanie ciągłości procesu chłodniczego podczas jego transportu. Serki topione są jednak produktem, który wykazuje sporą tolerancję dla wahań temperatury, co sprawia, że jest niezwykle pożądanym dodatkiem do kanapek/sałatek zwłaszcza w letnie, upalne dni
,
także wówczas, kiedy jemy poza domem. Forma pakowania (kostki/krążki/plastry) pozwala na jego wszechstronne wykorzystanie w kuchni i dopasowanie do bieżących potrzeb żywieniowych każdego klienta sklepu. Dodatkowym atutem jest stosunkowo długi termin przydatności do spożycia, co jest buforem bezpieczeństwa dla właściciela placówki.




tagi: serki topione, Sertop,